Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Και δεύτερη διευκρίνιση Σκέρτσου για το αν οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον κορωνοϊό

Και δεύτερη διευκρίνιση Σκέρτσου για το αν οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον κορωνοϊό

Με επίσημη διευκρινιστική δήλωση επανήλθε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, στην προσπάθειά του να χρυσώσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε η δήλωσή του ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον κορονοϊό.

Οι σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, παρά τη χθεσινή ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, συνεχίζονται και σήμερα, με τον Άκη Σκέρτσο να αποδίδει τη δήλωση στον «πιεστικό τηλεοπτικό χρόνο», που όπως λέει «αδικεί το σκεπτικό» της τοποθέτησής του.

Παρ' όλα αυτά, προφανώς φοβούμενος το πολιτικό κόστος, εξακολουθεί να τηρεί επαμφοτερίζουσα στάση, λέγοντας ότι οι αστυνομικοί «δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Κανένα δεδομένο από τις καθημερινές ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούν με επιστημονική μεθοδολογία επί 20 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα».

Η νέα ανακοίνωση του Άκη Σκέρτσου

«Ο πιεστικός τηλεοπτικός χρόνος πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές διατυπώσεις που αδικούν το σκεπτικό πίσω από μια τοποθέτηση. Προφανώς οι αστυνομικοί νοσούν και μεταδίδουν όταν δεν τηρούν τα ατομικά μέτρα προστασίας όσο και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας. Σίγουρα όμως δεν συμμετέχουν σε αλυσίδες διασποράς του ιού που να δικαιολογούν την επιβολή οποιασδήποτε υποχρεωτικότητας. Κανένα δεδομένο από τις καθημερινές ιχνηλατήσεις που πραγματοποιούν με επιστημονική μεθοδολογία επί 20 μήνες οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα.

Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό δεν αποτελεί πολιτική σημαία ευκαιρίας. Η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό συνδέεται ευθέως με τον κίνδυνο έκθεσης και μετάδοσης του ιού σε ευάλωτες ομάδες όπως π.χ. οι ασθενείς που προσφεύγουν στα νοσοκομεία για να αναζητήσουν θεραπεία και όχι για να κολλήσουν COVID.

Οι ανεφάρμοστες και αμφίσημες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί δήθεν ”προαιρετικής υποχρεωτικότητας” -δηλαδή χωρίς πρακτικές κυρώσεις- και σε άλλες ομάδες δημοσίων υπαλλήλων πλην των υγειονομικών, ψαρεύουν σε θολά νερά χωρίς να προσφέρουν πρακτικά κάποιο υγειονομικό όφελος ως προς τη γενική ανοσία του πληθυσμού. Λειτουργούν όμως σίγουρα παρελκυστικά αφενός για να καλύψουν τη συστηματικά επαμφοτερίζουσα στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα της πανδημίας και αφετέρου για να προκαλέσουν αναστάτωση σε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους, όπως είναι η δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ας σταματήσουν, λοιπόν, να παράγουν τόσο ανώφελο θόρυβο που προκαλεί μόνο σύγχυση και παραπληροφόρηση και ας ασχοληθούν καλύτερα με τον πρώην Αν. Υπουργό Υγείας Π. Πολάκη που χθες για άλλη μια φορά αμφισβήτησε ευθέως την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κόντρα στις επίσημες θέσεις του κόμματος και του αρχηγού του.