Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δημοσκόπηση: Κάτω από 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Τί γίνεται στη "μάχη" του ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση: Κάτω από 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Τί γίνεται στη "μάχη" του ΚΙΝΑΛ

Κάτω από 10 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα της Κυριακής».

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28% έχοντας σημαντική πτώση στα ποσoστά της, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 18,3%.

Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΙΝΑΛ είναι στο 9,8%, το ΚΚΕ στο 5,1%, η Ελληνική Λύση στο 4,3% και το ΜέΡΑ25 στο 4%.

φσδφσδφσδφσφ

Η «μάχη» για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η μάχη για την είσοδο στον δεύτερο γύρο και την εκλογή στην ηγεσία του κόμματος είναι υπόθεση των: Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ανδρουλάκη.

Στο μεγάλο σώμα το οποίο κινείται στα όρια της εκλογικής επιρροής που καταγράφει το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει ένα σαφές προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου (29%) και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 18% και ο Γιώργος Παπανδρέου με 15%. Όταν το εκλογικό σώμα είναι το 10% που δηλώνει ότι θα ψηφίσει Κίνημα Αλλαγής βρισκόμαστε μπροστά σε ντέρμπι. Ισοπαλία Λοβέρδου - Ανδρουλάκη με 26% και πολύ κοντά ο Γιώργος Παπανδρέου με 23%Στην πιο μικρή δεξαμενή τα πράγματα περιπλέκονται. Πρώτος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου με 28% ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 27% και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 23%.

Την εκλογική εξίσωση δυσκολεύει και μία σειρά άλλων στοιχείων. Σε όλες τις κατηγορίες των ερωτηθέντων ο Γιώργος Παπανδρέου έχει προβάδισμα στην παράσταση νίκης ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει την υψηλότερη δημοφιλία.

Σενάρια Β' γύρου

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα της αναμέτρησης μεταξύ των πιθανών διδύμων στον δεύτερο γύρο. Εδώ φαίνεται να υπάρχει ένα προβάδισμα του Νίκου Ανδρουλάκη που εμφανίζεται να υπερισχύει και έναντι του Γιώργου Παπανδρέου και έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου και στις τρεις δεξαμενές των ερωτηθέντων. Ο κ. Λοβέρδος υπερισχύει του κ. Παπανδρέου σε όλες τις κατηγορίες εκτός της «μικρής».

Η έρευνα διεξήχθη σε πανελλαδικό δείγμα 2.511 ατόμων από 1 έως 9 Νοεμβρίου 2021.

Σημειώνεται πως η έρευνα διεξήχθη σε πανελλαδικό δείγμα 2.511 ατόμων από 1 έως 9 Νοεμβρίου 2021.