Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τις διορθώσεις

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τις διορθώσεις

Αύριο 27 Φεβρουαρίου, κάνει «πρεμιέρα» η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή διορθώσεων τετραγωνικών ακινήτων στους δήμους της χώρας.

Η πλατφόρμα για τα τετραγωνικά των ακινήτων παρουσιάστηκε από τους υπουργούς Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και τον ΓΓΠΣ κ. Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο.

Την εφαρμογή για τη διόρθωση τετραγωνικών ακινήτων ανέπτυξε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) στο Κέντρο Διαλειτουργικότητας που διαχειρίζεται και με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, πρόκειται για μια ακόμη διαλειτουργικότητα που βάζει τέλος σε μια διαδικασία που απαιτούσε χρόνο και ταλαιπωρία για τους πολίτες καθώς και μεγάλη γραφειοκρατία.

Χωρίς δικαιολογητικά η διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων
Η εφαρμογή για τα τετραγωνικά διασυνδέεται αυτοματοποιημένα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ και του πιστοποιημένου Κόμβου Υπηρεσιών της ΚΕΔΕ (GovHub) τόσο με το Μητρώο του Περιουσιολογίου Ε9 όσο και με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.