Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια ψαριού με κόκκινη σάλτσα

Συνταγή της ημέρας: Κεφτεδάκια ψαριού με κόκκινη σάλτσα

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, που θα εντυπωσιάσει τους πάντες!

Υλικά

  • 1 συσκευασία μπακαλιάρος pollock φιλέτο Κοντοβερός Μύρισε Θάλασσα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ μπούκοβο
  • 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ μαϊντανό
  • 2 αυγά
  • φρυγανιά τριμμένη ή ψίχουλα ψωμιού
  • αλάτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 800 γραμ. τριμμένες ντομάτες
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες Μαγειρέματος

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια ψαριού, ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον ψήνουμε για 1-2΄. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Μαδάμε το ψάρι σε μπολ. Προσθέτουμε τα κρύα σοταρισμένα υλικά, καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε φρυγανιά μέχρι να πλάθεται το μείγμα, περίπου 1 φλ.

Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε κεφτέδες. Τους ροδίζουμε στο λάδι για 1-2΄από κάθε πλευρά. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στο τηγάνι με το λάδι προσθέτουμε τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε 10΄. Προσθέτουμε ξανά τους ψαροκεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν για 7-8΄μέχρι να πυκνώσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.

Καλή σας όρεξη !