Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συνταγή για Glühwein: Το απόλυτο ζεστό γλυκό κρασί των Χριστουγέννων

Συνταγή για Glühwein: Το απόλυτο ζεστό γλυκό κρασί των Χριστουγέννων

Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε το απόλυτο ποτό των Χριστουγέννων. Η συνταγή για Glühwein, του ζεστού γλυκού κρασιού, περιλαμβάνει απλά υλικά που θα μας δώσουν την τέλεια μυρωδάτη γεύση.

Υλικά

  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. χυμό μήλου
  • 500 γρ. νερό
  • 750 γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 πορτοκάλι, σε φέτες
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • 6 γαρίφαλα
  • 3 λοβούς κάρδαμου, μισοσπασμένους
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 μοσχοκάρυδο, χαραγμένο 2-3 φορές

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Κόβουμε το πορτοκάλι στη μέση, το στύβουμε και ρίχνουμε το χυμό μέσα στο μείγμα.
  • Σφηνώνουμε τα γαρύφαλλα στο εξωτερικό του πορτοκαλιού και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.
  • Όταν βράσει, ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε το κρασί και 1 στικ κανέλας, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το μέλι. Συνεχίζουμε να ζεσταίνουμε για 30 ακόμα λεπτά