Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Πουγκιά με κιμά και μπεσαμέλ

Η συνταγή της ημέρας: Πουγκιά με κιμά και μπεσαμέλ

Πουγκάκια με κιμά και μπεσαμέλ ή αλλιώς εναλλακτικό παστίτσιο. Εύκολο, γρήγορο και εντυπωσιακό φαγητό. 

Υλικά

Για 4 άτομα

1 πακέτο σφολιατάκια
1 κουτί μπεσαμέλ
Μισό κιλό κιμά
1 αυγό
1 κρεμμύδι
Σάλτσα ντομάτα
Κεφαλοτύρι τριμμένο
Μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τον κιμά, τη σάλτσα, τη ρίγανη, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο, το λάδι και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πήξει.

Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ και μετά ανοίγουμε τα σφολιατάκια και βάζουμε 1 κουταλιά του γλυκού κιμά, λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και μετά τη μπεσαμέλ. Τα κλείνουμε καλά.

Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε από πάνω τα πουγκάκια και πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύρι. Τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.