Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νόστιμο και εύκολο μπανόφι σε 10 λεπτά!

Νόστιμο και εύκολο μπανόφι σε 10 λεπτά!

Άν αγαπάς την μπανάνα και την καραμέλα σου έχουμε το πιο νόστιμο και δροσιστικό γλυκό: Το banoffee.

H λεξη προερχεται απο τα βασικα χαρακτηριστικα συστατικα του εν λογω γλυκου την banana και το toffee αυτην την καραμελα γαλακτος.

Σας παραθέτουμε λοιπόν μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μπανόφι

Υλικά συνταγής 

  • Για τη βάση
  • 250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive
  • 100 γραμμάρια βούτυρο

Για την κρέμα

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
  •  1 κουταλιά σούπας κακάο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 
  • Ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
  • Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών
  • Αδειάζουμε τη βάση του  μπισκότου
  • Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι
  • Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο
  • Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα
  • Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα
  • Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες
  • Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο
  • Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας