Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό παγωτό καρπούζι με 3 υλικά!

Η συνταγή της ημέρας: Σπιτικό παγωτό καρπούζι με 3 υλικά!

Το καρπούζι είναι ο πρωταγωνιστής του καλοκαιριού, το ίδιο και το παγωτό. Σας έχουμε λοιπόν τον τέλειο συνδυασμό για τα ζεστά καλοκαιρινά μεσημέρια. 

Μια εύκολη σπιτική συνταγή για ένα λαχταριστό παγωτό καρπούζι που θα φτιάξετε με 3 μόνο υλικά!

Υλικά (για 4 άτομα)

½ κιλό καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)

4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού 

4 κουτ. σούπας ζάχαρη (προαιρετικά μπορείτε να βάλετε στο μείγμα και 1 κουτ. σούπας δυόσμο) 

Εκτέλεση 

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε πολύ καλά. 

Περνάμε το υγρό από πολύ λεπτή σήτα και στη συνέχεια το β’αζουμε στο ειδικό δοχείο για παγωτό. 

Μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 5 ώρες περίπου. 

Για να σερβίρουμε, βρέχουμε με ζεστό νερό τη βάση της φόρμας για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκολλήσει το παγωτό