Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ολλανδία: Περίπου 85 από τους 600 επιβάτες των δύο πτήσεων από τη Ν. Αφρική, θετικοί στον κορωνοϊό

Ολλανδία: Περίπου 85 από τους 600 επιβάτες των δύο πτήσεων από τη Ν. Αφρική, θετικοί στον κορωνοϊό

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας μέχρι να διαπιστωθεί αν οι περίπου 85 επιβάτες δύο πτήσεων που έφτασαν στη χώρα από τη Νότια Αφρική και βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, νοσούν από τη Μετάλλαξη Όμικρον! Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και οι 600 επιβάτες των δυο πτήσεων βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ.

Σε αυτή τη φάση διενεργούνται περαιτέρω εξετάσεις, για να εξακριβωθεί το εάν και κατά πόσον έχουν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον του ιού, που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε χθες «ανησυχητική», λόγω των πολλαπλών μεταλλάξεων της και της υψηλής μολυσματικότητάς της. Η μετάλλαξη αυτή πυροδότησε χθες ομοβροντία ανακοινώσεων κυβερνήσεων πως κλείνουν τα σύνορά τους στους ταξιδιώτες από χώρες του νότιου τμήματος της Αφρικής και κύμα ρευστοποιήσεων στις χρηματαγορές παγκοσμίως.

Οι περίπου 600 επιβάτες, που τέθηκαν αμέσως σε απομόνωση από τους υπόλοιπους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο μετά την άφιξή τους, αντιμετώπισαν πολύωρες καθυστερήσεις και εξετάσεις. Με βάση τα πρώτα δεδομένα, το ολλανδικό υπουργείο Υγείας εκτίμησε ότι οι επιβάτες που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό είναι περίπου 85.