Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπόρις Τζόνσον: Η συγγνώμη στη βασίλισσα Ελισάβετ για το κορωνοπάρτι στη Ντάουνιγκ Στριτ

Μπόρις Τζόνσον: Η συγγνώμη στη βασίλισσα Ελισάβετ για το κορωνοπάρτι στη Ντάουνιγκ Στριτ

Αξιωματούχοι της Ντάουνινγκ Στριτ απολογήθηκαν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για το κορωνοπάρτι με αλκοόλ που έγινε στη πρωθυπουργική κατοικία, μια μέρα πριν τη κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «είναι κάτι πραγματικά λυπηρό που έλαβε χώρα σε περίοδο εθνικού πένθους, και η Ντάουνινγκ Στριτ ζήτησε συγγνώμη στο Παλάτι».

«Όπως είπε ο πρωθυπουργός, μέσα στη βδομάδα, αναγνώρισε πως το Νο10 πρέπει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο και να αναλαμβάνει την ευθύνη για όσα δε γίνονται όπως πρέπει. Έχουμε απολογηθεί στο Παλάτι», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον σύμφωνα με την Mirror. Από την Ντάουνινγκ Στριτ αρνούνται πως μέλη του προσωπικού έφεραν στο κορωνοπάρτι μία βαλίτσα με κρασιά και πως έσπασαν την κούνια του 1 έτους γιου του Τζόνσον.

Ο εκπρόσωπος είπε πως «αναγνωρίζουμε τη σημαντική δημόσια οργή», προσθέτοντας πως «οι λάθος κρίσεις διορθώθηκαν και είναι σωστό το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ζήτησαν συγγνώμη».

Η... απολογία για το κορωνοπάρτι ήρθε μετά τη δημόσια κατακραυγή για τις εικόνες που κυκλοφόρησαν, ενώ άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο Μπόρις Τζόνσον επέλεξε να μην τηλεφωνήσει απευθείας στη βασίλισσα Ελισάβετ για να ζητήσει συγγνώμη. Ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον είπε πως δεν γνωρίζει για πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ του πρωθυπουργού και της βασίλισσας, πέραν της εβδομαδιαίας επίσημης συνάντησης.