Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός - Βρετανία: Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκαν πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες - Αριθμός ρεκόρ

Κορωνοϊός - Βρετανία: Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκαν πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες - Αριθμός ρεκόρ

Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες στη Βρετανία κλήθηκαν να μπουν για προληπτικούς λόγους σε καραντίνα από την εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΝΗS) που ανιχνεύει όσους έχουν έρθει σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα του κορωνοιού.

Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε από τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά τον Ιανουάριο, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «Sky News».

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, συνολικά 520.194 χρήστες έλαβαν στο κινητό τους την επίμαχη εφαρμογή του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) Τest and Trace App COVID-19 που τους ενημέρωνε ότι ήρθαν σε στενή επαφή με θετικό κρούσμα του κορωνοϊού.

Σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου, η αύξηση που καταγράφηκε, αγγίζει το 46%. Συνολικά 356.677 πολίτες δέχτηκαν στο κινητό τους ενημέρωση από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας ότι πρέπει να τεθούν σε αυτοαπομόνωση.

Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τις εταιρείες να «χάνουν» το 20% των εργαζομένων τους. Τα εργοστάσια σε ολόκληρη τη Βρετανία κινδυνεύουν να κλείσουν αφού με την εφαρμογή αυτή, πολλοί εργαζόμενοι κλήθηκαν να τεθούν σε κατ΄οίκον περιορισμό , όπως προειδοποιεί το συνδικάτο «Unite».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου, πολλοί εργαζόμενοι τέθηκαν σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους με τις εταιρείες που επηρεάζονται ιδιαίτερα να προέρχονται από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σήμερα το πρωί, ο Βρετανός υπουργός Κοινοτήτων Ρόμπερτ Τζένικ εξέφρασε την «ανησυχία» της κυβέρνησης για τον αριθμό των πολιτών που δεν εργάζονται αφότου ενημερώθηκαν από την εφαρμογή.