Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καπραβέλος: Πολλοί ασθενείς πέθαναν στο 2ο κύμα περιμένοντας να χειρουργηθούν - Αρνητικό τεστ για ΜΜΜ

Καπραβέλος: Πολλοί ασθενείς πέθαναν στο 2ο κύμα περιμένοντας να χειρουργηθούν - Αρνητικό τεστ για ΜΜΜ

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο Νίκος Καπραβέλος για το δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 


Συγκεκριμένα ο διευθυντής της δεύτερης ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου ανέφερε ότι πολλοί non covid ασθενείς έχασαν τη ζωή τους όσο περίμεναν να χειρουργηθούν. Θυμίζουμε ότι εκείνη την περίοδο, λόγω της πίεσης που δεχόταν τον ΕΣΥ, είχαν αναβληθεί τα τακτικά χειρουργεία.

«Μετά το δεύτερο κύμα, πήγαμε να επικαιροποιήσουμε τις λίστες και είχαν πεθάνει πολλοί περιμένοντας ένα χειρουργείο. Αυτοί που είχαν λεφτά πήγαν στον ιδιωτικό τομέα και άλλοι που πήραμε τηλέφωνο μας έβριζαν. "Μας έλεγαν τώρα το θυμηθήκατε; Πάει, χάθηκε"», ήταν τα λόγια του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Εμβολιασμός και αυστηρότερα μέτρα

Ο κ. Καπραβέλος κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα προκειμένου να μη δεχτεί επιπλέον πίεση το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Παράλληλα ο γιατρός πρότεινε να παρθούν κάποια αυστηρότερα μέτρα από την πολιτεία.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όσους είναι άνω των 60 ετών, σε δημόσιους υπαλλήλους, στρατιωτικούς και αστυνομικούς. Παράλληλα πρότεινε την χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με αρνητικό τεστ, όπως έγινε στην Γερμανία. Επιπρόσθετα επανέλαβε την ανάγκη για ολιγοήμερο κλείσιμο των σχολείων και τη λειτουργία των γηπέδων χωρίς την παρουσία κόσμου.

«Διασωληνώσαμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ»

Στη συνέχεια ο Νίκος Καπραβέλος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. «Στα νοσοκομεία βιώνουμε τον εφιάλτη και την τραγωδία εδώ και αρκετές εβδομάδες. Σήμερα στο Παπανικολάου ξεκινάμε μια εφημερία, χθες διασωληνώσαμε ασθενείς εκτός ΜΕΘ, πεθαίνουν συνέχεια συνάνθρωποί μας».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει επάρκεια οξυγόνου στα νοσοκομεία αλλά τελειώνει γρήγορα. «Εκεί που γέμιζαν οι δεξαμενές μας κάθε 10-15 μέρες, τώρα τα γεμίζουμε ανά 2-3 μέρες», υπογράμμισε. «Όταν βλέπετε τα νοσοκομεία να καταρρέουν, οι ασθενείς να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, τα κρούσματα να είναι πάρα πολλά, δεν πρέπει τα μέτρα να είναι αυστηρά;», κατέληξε.