Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βασιλακόπουλος: Τρίτη δόση εμβολίου στους 4 μήνες (Βίντεο)

Βασιλακόπουλος: Τρίτη δόση εμβολίου στους 4 μήνες (Βίντεο)

Να μειωθεί στους τέσσερις μήνες το διάστημα για την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού από τους έξι που είναι σήμερα ζήτησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Θα πρέπει να έρθει πιο νωρίς. Η επιστήμη είναι η διαδικασία της αναζήτησης της αλήθειας μέσα από το πείραμα και τη μελέτη, όσο βγαίνουν καινούργια στοιχεία αναθεωρούμε ή τροποποιούμε λίγο αυτά τα οποία ξέραμε» επισήμανε ο καθηγητής.

«Mε το εμβόλιο είμαστε σοβαρά προστατευμένοι για τη σοβαρή νόσο, αλλά λιγότερο προστατευμένοι για την ήπια νόσο, με εξαίρεση τους άνω των 60 που έχουν πραγματικά πιο αυξημένο κίνδυνο νόσησης» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος. Άρα, πρόσθεσε, πρέπει να προστατευθούν και οι εμβολιασμένοι με το να τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν πιο γρήγορα την αναμνηστική δόση, τουλάχιστον στους 4 μήνες.

Ακόμη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ζήτησε ακόμη επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στην εστίαση.

«Ο υπουργός είπε ότι υπάρχει διαθεσιμότητα εμβολίων ώστε όλοι οι Έλληνες να κάνουν αναμνηστική δόση αλλά και για εμβολιασμό όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. Θα πάψουμε έτσι να βλέπουμε το 10 με 15% των ασθενών στις μονάδες ότι είναι εμβολιασμένοι. Ήταν 10%, είναι στο 15% και όσο περνάει ο χρόνος αυξάνει ο κίνδυνος», προειδοποίησε.

Διευκρίνισε ότι ήδη εμβολιασμένοι είναι πιο εύκολο να εμβολιαστούν ξανά και με την τρίτη δόση αυτό το ποσοστό των εμβολιασμένων στις μονάδες θα μειωθεί, αυξάνοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη των ανεμβολίαστων στο εμβόλιο.