Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών: Ποιοι θα πάρουν σειρά – Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών: Ποιοι θα πάρουν σειρά – Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες

Με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει κυριαρχήσει  και τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού να αυξάνεται συνεχώς, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο οι δημόσιοι υπάλληλοι σε τομείς όπως η εφορία και οι ένοπλες δυνάμεις να εμβολιάζονται υποχρεωτικά. Ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας και στην εστίαση.

Κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη έξω από ιερούς ναούς σε πλατείες από σήμερα την Κυριακή 29 Αυγούστου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε εστίαση και ψυχαγωγία

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία. «Είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα» τόνισε και απαντώντας στην κριτική για το πως μπορεί σε ένα κατάστημα να πρέπει να είναι εμβολιασμένοι οι πελάτες και όχι το προσωπικό ανέφερε πως: «πάντοτε υπάρχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία, γιατί η εστίαση για τον πελάτη είναι ψυχαγωγία, αλλά για τον εργαζόμενο είναι ο τρόπος της επιβίωσής του».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι τα μέτρα θα είναι αυστηρά, με μάσκα σε κάθε στάση της δουλειάς των υπαλλήλων στην εστίαση και δυο τεστ κορωνοϊού εβδομαδιαίως. «Βεβαίως αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει μειούμενη, προφανώς θα αξιολογηθούν και μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στον ιδιωτικό τομέα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανεξαρτήτως αν επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στην εστίαση, τα μέτρα για τον κορωνοϊό θα παραμείνουν αυστηρά, με συχνούς καθαρισμούς, αντισηπτικά σε όλα τα τραπέζια, μάσκα για όλους τους υπαλλήλους και 2 rapid τεστ για το ανεμβολίαστο προσωπικό.