Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τροχαίο στη Βουλή: Η συνταρακτική εικόνα που κατέγραψαν οι κάμερες κυκλοφορίας - Κατέληξε ο πεζός

Τροχαίο στη Βουλή: Η συνταρακτική εικόνα που κατέγραψαν οι κάμερες κυκλοφορίας - Κατέληξε ο πεζός

Τραγική είναι η κατάληξη του δυστυχήματος που έγινε γύρω στις 5:00 το πρωί της Δευτέρας έξω από τη Βουλή, καθώς ο πεζός που παρασύρθηκε από διερχόμενα αυτοκίνητα και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, κατέληξε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί. «Η εικόνα δεν περιγράφεται, ήταν συνταρακτική», δήλωσε ο σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής Κίμων Λογοθέτης, ο οποίος αποκάλυψε ότι το τροχαίο «είδαν» οι κάμερες του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τροχαίο δυστύχημα εμπλέκονται δύο οχήματα. Ενα ταξί παρέσυρε τον πεζό την ώρα που προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο, ενώ στη συνέχεια δέχθηκε το μοιραίο χτύπημα από δεύτερο όχημα που ακολουθούσε σε απόσταση 5-10 δευτερολέπτων και δεν πρόλαβε να σταματήσει.

«Οι συνεργάτες στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και όσοι είχαμε εικόνα, είδαμε το γεγονός αυτό τη στιγμή που γινόταν. Έγινε νωρίς τα ξημερώματα γύρω στις 05:20 και η εικόνα δεν περιγράφεται, ήταν συνταρακτική. Συμβαίνουν πολλά τέτοια γεγονότα αλλά αυτό συνέβη σε κεντρικό σημείο όπου υπήρχε εικόνα. Συμβαίνουν πολλά τέτοια γεγονότα, απλά αυτό έτυχε σε τόσο κεντρικό σημείο, σε σημείο όπου υπήρχε εικόνα. Όμως να ξέρετε ότι έχουμε καθημερινά πάρα πολλές παρασύρσεις πεζών τόσο σε διαβάσεις πεζών όσο και εκτός. Εδώ βέβαια οφείλουμε να πούμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν βρισκόταν σε διάβαση πεζών, ήταν εκτός διάβασης και με πράσινο για τους διερχόμενους οδηγούς», είπε ο κ. Λογοθέτης στην ΕΡΤ.

«Σε κάθε περίπτωση έχουμε πει ότι όταν ένας πεζός βρίσκεται στον δρόμο, είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει, οφείλουμε να ακινητοποιούμε, να φρενάρουμε, να κάνουμε οτιδήποτε για να μην τον χτυπήσουμε, ακόμη κι αν φταίει, ακόμη κι αν βρίσκεται – όπως και βρισκόταν πριν από λίγη ώρα ένας πεζός στην αριστερή λωρίδα του Κηφισού περίπου στο ύψος της Πέτρου Ράλλη και έγινε και πολύ έγκαιρη επέμβαση από την Ελληνική Αστυνομία μέσα σε πολύ λίγα λεπτά», τόνισε ο κ. Λογοθέτης. «Ακόμη και στον Κηφισό να βρίσκεται ο πεζός, σε κάθε περίπτωση πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μην έρθουμε σε επαφή μαζί του» κατέληξε ο σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής.

Ο πεζός που τραυματίστηκε θανάσιμα ήταν 69 ετών, πιθανότατα ρακοσυλλέκτης και επιχείρησε να διασχίσει την Λεωφόρο Αμαλίας. Αμέσως μετά τον τραυματισμό του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για το περιστατικό έχουν συλληφθεί και κρατούνται τόσο ο οδηγός του ταξί όσο και η οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου. Και τα δύο οχήματα σταμάτησαν κοντά στο σημείο, ενώ τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, εξετάζουν οι Αρχές.