Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κορωνοϊός: Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα - Στην Αθήνα το τρίτο κρούσμα

Κορωνοϊός: Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα - Στο «Αττικόν» το τρίτο κρούσμα

Επιβεβαιώθηκε και τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, στην Αθήνα. Θετική στο ιό γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα.

Στο «Αττικό» το τρίτο κρούσμα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι 40χρονη γυναίκα που ζει στην περιοχή της Αθήνας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας για τον ιό.

Η γυναίκα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας, όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα του ιού, απευθύνθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. Εκεί οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να δώσει δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για τον κορονωϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα είναι κάτοικος Αμαρουσίου και όταν τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά οι θεράποντες ιατροί της ενημερώθηκαν για το πρωτόκολλο που έπρεπε να ακολουθήσουν και η γυναίκα που είναι καλά στην υγεία της, θα νοσηλεύεται στο εξής στο Αττικόν νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο.

Ήδη, αναζητούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και αυτό αφορά όσους συνταξίδεψαν με αυτήν αλλά και όσους συνάντησε από τη στιγμή που βρέθηκε στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα, όπως ανακοινώθηκε, με εντολή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια για το Καρναβάλι.