Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Μια 36χρονη στην Αθήνα

Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Μια 36χρονη στην Αθήνα

Ανακοινώνεται το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. "Αττικόν".

Επιβεβαιώθηκε το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Μία μητέρα και το παιδί της τα πρώτα κρούσματα
Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη. Πρόκειται για 38χρονη σχεδιάστρια μόδας η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Η γυναίκα επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο, εισήχθη στο ΑΧΕΠΑ.

Οι υγειονομικές αρχές έδρασαν άμεσα, ιχνηλατώντας τα βήματα της 38χρονης προκειμένου να εντοπίσουν τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί της. Εντοπίστηκαν και ελέχθησαν οι συνεπιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους, με το οποίο επέστρεψε από Ιταλία και άτομα από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Οπως διαπιστώθηκε, το 9χρονο παιδί της 38χρονης διεγνώσθη με κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε καραντίνα, όπως και η μητέρα του. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.Στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκαν 49 άτομα, τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με τον μαθητή. Αμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο περιορισμού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί ή όχι στον ιό.

Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας, μετά την επιβεβαίωση ότι ο μαθητής είναι φορέας κορωνοϊού, προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας του 105ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης για 14 ημέρες. Οι αρχές, μάλιστα, προχώρησαν στην απολύμανση του σχολικού κτιρίου. Την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε απολύμανση και στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθώς το είχε επισκεφθεί η 38χρονη.

Το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία 40χρονη τραπεζική υπάλληλο, η οποία επισκέφθηκε αρχικά το «Σωτηρία» και εν συνεχεία ιδιωτικό θεραπευτήριο.