Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σχολεία: Πάνω από 30.000 τα θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας

Σχολεία: Πάνω από 30.000 τα θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας

Ολοκληρώθηκε ο μαζικός τριπλός έλεγχος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων ύστερα από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας βρέθηκαν 6.364 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, μέχρι το πρωί της Παρασκευής, κατά την καταγραφή των δεδομένων του τρίτου και τελευταίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Ετσι στο σύνολο εντοπίστηκαν περισσότεροι από 30.000 θετικοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα πρέπει να ελεγχθούν και με rapid ή με pcr προκειμένου να χαρακτηριστούν οριστικά ως κρούσματα κορωνοϊού.

Από το υπουργείο Παιδείας εκφράζεται ικανοποίηση για το μαζικό έλεγχο, ο οποίος σύμφωνα με τα νέα μέτρα θα συνεχιστεί καθώς και την επόμενη εβδομάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να κάνουν δύο αυτή τη φορά self test, τα οποία έχουν ήδη προμηθευτεί δωρεάν. Το μέτρο του διπλού εβδομαδιαίου ελέγχου στην εκπαιδευτική κοινότητα με δωρεάν self test αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, καθώς σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού όλο το πακέτο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον θα παραταθεί έως το τέλος Ιανουαρίου.

Τέλος να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, τα τμήματα σε αναστολή λειτουργίας λόγω πολλαπλών κρουσμάτων είναι μόλις 2 σε πάνω από 80.000 σε όλη την Επικράτεια.