Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ρόδος: Νέα στοιχεία για τον δράστη – Δήλωνε «ανατολίτης» και είχε ανοιχτά μέτωπα με τη Δικαιοσύνη

Ρόδος: Νέα στοιχεία για τον δράστη – Δήλωνε «ανατολίτης» και είχε ανοιχτά μέτωπα με τη Δικαιοσύνη

Η Ρόδος είναι σοκαρισμένη. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η πάντα χαμογελαστή Δώρα δεν είναι πια ανάμεσά τους και ότι είναι το επόμενο θύμα ενός κτητικού και βίαιου συντρόφου. Ακόμη μια γυναικοκτονία που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον 40χρονο δράστη προκαλούν οργή και θυμό. Φαίνεται ότι ο δράστης είχε στο παρελθόν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη λόγω της συμπεριφοράς του απέναντι σε συντρόφους του αλλά και προς την πρώην σύζυγό του.

Ρόδος:  Η επιθετική συμπεριφορά του δράστη

O 40χρονος επέδειξε επιθετική συμπεριφορά σε δύο περιπτώσεις που απασχόλησαν στο παρελθόν τις αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση κατόπιν μηνύσεως που υπέβαλε μια 40χρονη ημεδαπή, κάτοικος της Ρόδου, που υπήρξε συμμαθήτριά του και είχε σχέση μαζί του επί 4 μήνες και συγκεκριμένα από τα μέσα του Φεβρουαρίου 2020 έως και τα μέσα Ιουνίου του 2020.

Η 40χρονη τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο κτητικό, χειριστικό και ζηλιάρη.

«Είχε πρόβλημα με οποιονδήποτε άντρα έκανα παρέα ή απλώς μιλούσα, ζήλευε πάρα πολύ, επενέβαινε στις παρέες μου, στην εμφάνισή μου και στη ζωή μου γενικότερα με απόλυτο τρόπο.

Μου δήλωνε «ανατολίτης», όπως χαρακτηριστικά έλεγε ο ίδιος, θεωρούσε ότι η γυναίκα είναι κατώτερο ον και ότι έπρεπε να υπακούει στις εντολές του και στις επιθυμίες του.

Αυτό ήρθε σε μεγάλη αντίθεση με την συμπεριφορά του στην αρχή, όπου μου παρουσιάστηκε κύριος, ευγενικός και ότι με νοιαζόταν», κατέθεσε η 40χρονη, που επεσήμανε πως όσο προχωρούσε η γνωριμία τους και η σχέση τους, άλλαξε συμπεριφορά.

Ρόδος- γυναικοκτονία

Την πίεζε να επισημοποιήσουν τη σχέση τους κι ενώ γνώριζε ότι είχε τρία παιδιά ήθελε να στερεί χρόνο από αυτά προκειμένου να τον αφιερώνει σε εκείνον.

Ήθελε να μάθει όλο το παρελθόν της, ο, τιδήποτε αφορούσε σε πρώην σχέσεις της με άντρες. Υποστήριξε ότι άρχισε σταδιακά να την παρακολουθεί, πότε μπαίνει, πότε βγαίνει από το σπίτι της και πού ακριβώς πηγαίνει.

Παρακολουθούσε μέχρι και το σπίτι του πρώην συζύγου της και όπως κατέθεσε, είχε βάσιμες υποψίες ότι είχε εγκαταστήσει κάμερα στο σπίτι της, γιατί διαπίστωσε ότι γνώριζε λεπτομέρειες για την καθημερινότητα της και την προσωπική της ζωή, που με άλλον τρόπο δεν θα ήταν εφικτό αυτό.

Μία μέρα, με αφορμή έναν ασήμαντο λόγο πέταξε το κινητό της στον τοίχο διαλύοντάς το, με σκοπό να της πάρει καινούργιο προκειμένου να εγκαταστήσει εφαρμογές παρακολούθησης.

Διαπίστωσε, όπως είπε η 40χρονη, ότι άκουγε συνομιλίες της μέσω εφαρμογής και ειδικότερα το βράδυ της 12ης Ιουνίου 2020 πήγε στην οικία της και της έδειξε μια συνομιλία που είχε προηγηθεί λίγη ώρα πριν με έναν φίλο της τον οποίο εξαρχής ζήλευε. Την ημέρα εκείνη θυμωμένος, όπως υποστήριξε, την χτύπησε στο πρόσωπο.

Η γυναίκα πήγε να ειδοποιήσει τις αρχές και όπως υποστήριξε την κυνήγησε με το αυτοκίνητο του με κίνδυνο να προκληθεί τροχαίο ατύχημα. Υπέβαλε μήνυση εις βάρος του και στην πορεία μετέβαινε στη δουλειά της προσπαθώντας να την επαναπροσεγγίσει.

Ρόδος- δολοφονία- Δώρα

Την παρακάλεσε να του δώσει έναν μήνα προθεσμία για να της αποδείξει ότι έχει αλλάξει και έχει μετανιώσει.

Της ζητούσε να αποσύρει την μήνυση και γενικά υπήρχε ένταση στο επόμενο διάστημα, νεύρα και θυμός στη μεταξύ τους σχέση.

Όταν αποφάσισε ότι δεν μπορεί άλλο να συνεχίσει μαζί του και του το ανακοίνωσε, την απείλησε πως ό,τι της έκανε ως τότε δεν είναι τίποτα μπροστά σε ό,τι θα της κάνει στο εξής.

Την ίδια μέρα που του είπε ότι θέλει να χωρίσουν, όπως κατέθεσε η 40χρονη, κάλεσε έναν φίλο της, τον οποίο ζήλευε, με σκοπό να την εκθέσει δείχνοντας του φωτογραφίες σε προσωπικές της στιγμές, τις οποίες είχε πάρει από το κινητό το οποίο της είχε κάνει δώρο και είχε εγκαταστήσει εφαρμογή παρακολούθησης. Το περιστατικό συνέβη στις 2 Αυγούστου 2020.

Πληροφορήθηκε εκ των υστέρων ότι και την πρώην σύζυγο του την χτυπούσε επανειλημμένα και την είχε απειλήσει με όπλο.

Η σχέση του με την πρώην σύζυγό του

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», σε πρώην σύζυγό του ο 40χρονος είχε προκαλέσει ομοίως προβλήματα.

Η πρώην σύζυγός του είχε προσφύγει συγκεκριμένα, όντας σε διάσταση μαζί του, στα αστικά και ποινικά δικαστήρια με αίτημα την έκδοση απόφασης με την οποία θα του απαγορευτεί να προσβάλλει την προσωπικότητά της, καθώς και να μην πλησιάζει την ίδια, την κατοικία και τον τόπο εργασίας της, στα 500 μέτρα.

Είχε ζητηθεί να παύσει να την παρακολουθεί και να εμποδίζει την ελεύθερη κίνησή της, να παύσει να παραβιάζει το άσυλο της κατοικίας της και το απόρρητο της ιδιωτικής της ζωής και τέλος να απέχει από κάθε παράνομη πράξη εις βάρος της ψυχικής και σωματικής της υγείας, ώστε να προληφθεί η καθημερινά απειλούμενη σωματική της ακεραιότητα.

Σήμερα η κηδεία της Δώρας στη Ρόδο

Σήμερα το απόγευμα, στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της άτυχης εκπαιδευτικού, την οποία σκότωσε ο πρώην σύντροφός της με κυνηγετική καραμπίνα.

Συγγενείς και φίλοι θα συγκεντρωθούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου για να πουν το τελευταίο αντίο στη Δώρα.

Η οικογένειά της, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το MEGA, τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί το κακό που τους έχει βρει και είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Σημειώνεται ότι στις 12 μ.μ. θα γίνει και η κηδεία του δράστη, ο οποίος αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι με το ίδιο όπλο που σκότωσε τη Δώρα.