Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ψευτογιατρός: Αλαλούμ στη δίκη του - Οι δικηγόροι ζητούν αναβολή επειδή νοσεί με κορωνοϊό

Ψευτογιατρός: Αλαλούμ στη δίκη του - Οι δικηγόροι ζητούν αναβολή επειδή νοσεί με κορωνοϊό

Με τ' εμποδίων συνεχίζεται, η δίκη του «ψευτογιατρού» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με μιάμιση ώρα καθυστέρηση λόγω του ότι μια ένορκος άργησε να προσέλθει στο δικαστήριο, ενώ στη συνέχεια οι δικηγόροι του κατηγορούμενου ζήτησαν διακοπή της διαδικασίας καθώς ο εντολέας τους μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στον «Ευαγγελισμό» επειδή νοσεί από κορωνοϊό και βρίσκεται σε οξυγόνο.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος. Το αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη» είπαν οι δικηγόροι του. Κατόπιν αυτού του αιτήματος το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίασή του ούτως ώστε να προσκομισθεί πιστοποιητικό νόσησης COVID.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του το πιστοποιητικό» σημείωσε ο εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, Δημήτρης Κουσιουρής.

Αντιδράσεις υπήρξαν και για την χωρητικότητα της αίθουσας που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μίας δίκης με 17 κατηγορούμενους. «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παραβιάζουμε το νόμο, δεν επιτρέπονται πάνω σε μία δικαστική αίθουσα πάνω από 30 άτομα, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» είπαν οι δικηγόροι. Το δικαστήριο διέκοψε μέχρι τις 3 το μεσημέρι προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και να αποφασιστεί πως και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία.