Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
"Παράθυρο" για Πάσχα στο χωριό υπό όρους - Προς άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα

"Παράθυρο" για Πάσχα στο χωριό υπό όρους - Προς άνοιγμα των Λυκείων τη Δευτέρα

Με το… βλέμμα στο Πάσχα και το εάν θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις βρίσκονται πολίτες, κυβέρνηση και ειδικοί. Όλα θα εξαρτηθούν παρόλα αυτά από την εξέλιξη της πανδημίας και το πώς θα έχει διαμορφωθεί αυτή έως το τέλος Απριλίου. «Παράθυρο» για Πάσχα στο χωριό ή έστω για «πράσινο φως» για μετακινήσεις από νομό σε νομό στις αρχές Μαΐου άφησαν σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για Πάσχα εκτός των… τειχών. Σημείωσε σχετικά με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ότι η πιθανότητα να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε το Πάσχα στα χωριά μας θα είναι μια μεγάλη ανάσα. "H λογική είναι ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, εάν δεν έχουμε κάποια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση, είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά τη διάρκεια του Πάσχα. Βεβαίως και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουμε να έχουμε ψυχαγωγικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης και της εστίασης" υπογράμμισε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρχουν περιορισμοί σε μετακινήσεις εκτός νομού, είπε πως είναι πρώιμο να συζητηθεί. "Θέλουμε να υπάρχει υπερτοπική μετακίνηση, βεβαίως όχι σε περιοχές όμως που κατά τη διάρκεια του Πάσχα θα είναι εξαιρετικά επιβαρυμένες. Το λογικό είναι περιοχές που βρίσκονται στο ίδιο επιδημιολογικό επίπεδο, να είναι σχετικώς προσβάσιμες" τόνισε.