Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λέσβος: Άντρες των ΜΑΤ καταστρέφουν αυτοκίνητα ντόπιων (βίντεο)

Λέσβος: Άντρες των ΜΑΤ καταστρέφουν αυτοκίνητα ντόπιων (βίντεο)

Τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες και βίντεο που αποτυπώνουν την εκρυθμη κατάσταση στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με κατοίκους και άνδρες των ΜΑΤ να βρίσκονται ανοιχτά σε σύγκρουση. Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο από το Διαβολόρεμα, στο οποίο φαίνονται άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να βανδαλίζουν αυτοκίνητα κατοίκων

Έκρυθμη η κατάσταση στη Λέσβο την Τετάρτη, όπου κάτοικοι και ΜΑΤ ήρθαν σε ανοιχτή σύγκρουση με αφορμή την κατασκευή νέων κλειστών δομών για τους πρόσφυγες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από νωρίς το μεσημέρι και στο Διαβολόρεμα, όπου χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο από εκεί, με τους άνδρες των ΜΑΤ να σπάνε αυτοκίνητα πολιτών.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων από Λέσβο και Χίο εκτιμάται από τις Αρχές ότι θα αποκλιμακώσει την κατάσταση στο στρατόπεδο Κυριαζή, όπου κάτοικοι της Λέσβου βρίσκονταν στην είσοδο του κτιρίου και μάλιστα κάποιοι εξ αυτών κρατούσαν καραμπίνες και πυροβολούσαν. Στο εσωτερικό του στρατοπέδου βρίσκονται ταμπουρωμένες έξι διμοιρίες των ΜΑΤ. Όπου κάποιοι άνδρες ίσως να πρέπει να εξηγήσουν υπηρεσιακώς για ποιον λόγο πρόεβησαν σε αυτή την πράξη βίας.