Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λάρισα: Καθηγήτρια κατήγγειλε για βιασμό τον προϊστάμενό της

Λάρισα: Καθηγήτρια κατήγγειλε για βιασμό τον προϊστάμενό της

Μήνυση για βιασμό κατά Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για το ποινικό αδίκημα του βιασμού κατέθεσε στις 11 Οκτωβρίου μία καθηγήτρια στη Λάρισα. Στη μήνυση κατά του προϊσταμένου της περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε όταν βρέθηκαν οι δυο τους σε αυτοκίνητο.

Σύμφωνα πάντα με τη μηνυτήρια αναφορά όλα συνέβησαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2021 όταν η καταγγέλλουσα βρέθηκε με τον προϊστάμενό της εκτός εργασιακού χώρου, στο ίδιο αυτοκίνητο και εκείνος απαίτησε να συνευρεθεί μαζί του. Όπως και έγινε, σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει στη μήνυσή της.

Η καθηγήτρια ενημέρωσε τον σύζυγό της και στη συνέχεια υπέβαλλε μήνυση, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας.

Ξεκινά έρευνα με εντολή Κεραμέως

Το θέμα έφτασε και στο υπουργείο Παιδείας, με τη Νίκη Κεραμέως να δίνει εντολή για τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η καθηγήτρια έχει ζητήσει τη μετακίνησή της, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό από τον προϊστάμενό της. Μιλώντας για το θέμα, ο δικηγόρος της εγκαλούσας υποστήριξε ότι η εκπαιδευτικός βρίσκεται ήδη στην πέμπτη εβδομάδα αναρρωτικής άδειας και προσπαθεί να βρει τον εαυτό της. Ο ψυχίατρος που την παρακολουθεί, συνιστά την αποφυγή στην έκθεση του εργασιακού της περιβάλλοντος, αφού της ξυπνά τραυματικές μνήμες.

Μάλιστα ο δικηγόρος υποστηρίζει ότι ο προϊστάμενος αρνείται να της εγκρίνει τη μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία, προφανώς θέλοντας να την ελέγχει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εισαγγελέας έχει καλέσει για τη Δευτέρα τον προϊστάμενο για εξηγήσεις, ενώ του ζητά να δώσει και γενετικό υλικό, καθώς η καθηγήτρια προσκόμισε φόρεμα στο οποίο υπάρχουν ίχνη σπέρματος. Από τις εξηγήσεις και το γενετικό υλικό θα αποφασιστεί αν θα του ασκηθεί δίωξη.