Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έκοψαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά

Έκοψαν το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά

Συνδικαλιστική παρέμβαση χρειάστηκε για να επανασυνδεθεί το ρεύμα σε μονογονεϊκή εργατική οικογένεια στην Κρήτη, μια μητέρα με τρία παιδιά, μετά την απόφαση της ΔΕΗ να το κόψει από την περασμένη Παρασκευή, εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Τόσο το γεγονός της διακοπής, όσο και το ότι έγινε γνωστό επειδή παρενέβησαν τα συνδικάτα, αφήνει εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο, αυτή η τακιτκή εκ μέρους της ΔΕΗ να μην είναι η μοναδική.

Στη σχετική ανακοίνωση, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, αναφέρει.

«Με επιτυχία έληξε η αγωνία της συναδέλφισσας μάνας τριών παιδιών που την προηγούμενη εβδομάδα εν μέσω πανδημίας έμεινε χωρίς ρεύμα! Με παρέμβαση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 20/3 αντιπρόσωποι της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και του ΠΑΜΕ στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, σήμερα το πρωί επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο σπίτι της συναδέλφισσας.

Ο λόγος της παρέμβασης ήταν  η διακοπή ρεύματος από την προηγούμενη Παρασκευή στο σπίτι μονογονεϊκής  οικογένειας εργαζόμενης μητέρας τριών παιδιών. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης οι εκπρόσωπου του σωματείου επισημάναμε ότι σε αυτές τις συνθήκες εν μέσω πανδημίας θεωρούμε απαράδεκτο  να σταματούν την παροχή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά λόγω του ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της ρύθμισης που είχε γίνει στο παρελθόν. Η υπεύθυνη της υπηρεσίας δεσμεύτηκε ότι θα γίνει επανασύνδεση του ρεύματος τις επόμενες μέρες χωρίς να χρειαστεί η εργαζόμενη να καταβάλλει το χαράτσι των 500 ευρώ όπως της ζητήθηκε αρχικά.

Αυτή η παρέμβαση και άλλες που πραγματοποιούνται από τα σωματεία αυτές τις μέρες μας δείχνουν ότι κανείς δεν πρέπει να νιώθει μόνος αυτή την περίοδο. Καλούμε τους εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους να καταγγείλουν κάθε τέτοια πράξη σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών!!».

tvxs.gr