Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έβρος: Έλληνες στρατιωτικοί πυροβολούν στον αέρα δίπλα στον συνοριακό φράχτη - «Πιο κοντά, πιο κοντά» (βίντεο)

Έβρος: Έλληνες στρατιωτικοί πυροβολούν στον αέρα δίπλα στον συνοριακό φράχτη - «Πιο κοντά, πιο κοντά» (βίντεο)

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε σε σελίδα στο facebook την Κυριακή 1/3 εμφανίζονται Έλληνες στρατιώτες που πυροβολούν περπατώντας δίπλα στον φράχτη του Έβρου. Ακούγονται φωνές «πιο κοντά, πιο κοντά», «μη ριχνεις γιατί τους τραβάς πίσω». Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο με προειδοποιητικά μεν, πραγματικά δε, πυρά.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στην σελίδα με τον τίτλο «Καταγραφή Γεγονότων» στο facebook την Κυριακή 1/3 εμφανίζονται Έλληνες στρατιώτες που πυροβολούν στον αέρα περπατώντας δίπλα στον φράχτη του Έβρου, ενώ είναι ασαφές στην εικόνα τι συμβαινει στην άλλη μεριά του φράχτη όπου φαίνονται σιλουέτες ανθρώπων που προφανώς επιχειρούν να πλησιάσουν το φράχτη και ακούγονται φωνές.

Στο χωματόδρομο παράλληλα του φράχτη εμφανίζονται 4 στρατιώτες, με τον πρώτο να δίνει το πρόσταγμα «πιο κοντά, πιο κοντά», ενώ άλλη φωνή ακούγεται να λέει «μη ρίχνεις, τους τραβάς πίσω, αφήστε τους να ΄ρθουν μπροστά/προς άλλους» (η τελευταία λέξη δεν ακούγεται καθαρά), «γαμώ το πυροσβεστικό τους...».

Το βίντεο αποδεικνύει τη χρήση πραγματικών πυρών από τον ελληνικό στρατό, ενώ εγείρει ερωτήματα ως προς το σκοπό της φράσης «πιο κοντά, πιο κοντά» που ακούγεται, όταν ο προφανής στόχος είναι η απομάκρυνση των ανθρώπων από την άλλη μεριά από τον συνοριακό φράχτη.