Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βασιλακόπουλος: Δέχομαι απειλές ότι θα με σπάσουν στο ξύλο και θα με βρουν στα χαντάκια

Βασιλακόπουλος: Δέχομαι απειλές ότι θα με σπάσουν στο ξύλο και θα με βρουν στα χαντάκια

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Βασιλακόπουλος φανέρωσε πως δέχεται απειλές.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως «δέχομαι άπειρες απειλές. Παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο και βρίζουν τη γραμματέα μου, με απειλούν ότι θα με βρουν στα χαντάκια, ότι θα με σπάσουν στο ξύλο».

Και προσέθεσε ότι «η πανδημία έχει τρελάνει τον κόσμο, δεν είναι λογικές αντιδράσεις αυτές. Εξάλλου, αν διαφωνείς με τη δική μου άποψη, την άποψη του Βασιλακόπουλου, άλλαξε κανάλι αν είμαι στην τηλεόραση. Οι βρισιές και οι απειλές δεν είναι ο τρόπος».

Τι απαντά στους ανεμβολίαστους;

Ερωτηθείς για τους ανεμβολίαστους και τις αμφιβολίες που έχουν για το εμβόλιο, εξήγησε πως το βήμα που έχει δοθεί στους ανθρώπους της επιστήμης για να εξηγήσουν τα δεδομένα «είναι αδιανόητο. Ποτέ πιο πριν η τηλεόραση δεν είχε δώσει τόσο πολύ βήμα σε επιστήμονες για να εξηγήσουν ένα επιστημονικό θέμα. Δεν είναι λοιπόν, ότι δεν έχει εξηγηθεί».

Μάλιστα, αναφερόμενος σε μια από τις θέσεις των ανεμβολίαστων για το τι θα συμβεί σε τέσσερα χρόνια, τόνισε πως «ας πούμε ότι παίρνω το ρίσκο και δεν εμβολιάζομαι. Κολλάω κορωνοϊό και σε τρεις ημέρες γίνομαι καλά, δεν πάω στο νοσοκομείο, ούτε στην εντατική. Φοβάται κανείς που έχει κολλήσει κορωνοϊό και έχει γίνει καλά τι θα του συμβεί τέσσερα χρόνια μετά;».

Το σχόλιο για «το τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς»

«Αυτό είναι τελείως τρελό», σχολίασε για εκείνους που φοβούνται περισσότερο το εμβόλιο από τον κορωνοϊό, συμπληρώνοντας πως «έκαναν μια διαμαρτυρία έξω από το Μαμάτσειο και έγραφαν πως ο Μπιλ Γκέιτς δεν θα περάσει το τσιπάκι του. Και θέλω να πω πως ο Μπιλ Γκέιτς στα σίγουρα δεν ασχολείται με το Μαμάτσειο. Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: Δεν ασχολούμαι με το Μαμάτσειο».

«Ελπίζω όσοι βγήκαν σε αναστολή, να κάνουν το εμβόλιο και να πάρουν πίσω τη δουλειά τους»
Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και τις αναστολές εργασίας, φανέρωσε πως αυξήθηκε κατακόρυφα το ποσοστό εμβολιασμού. «Ελάχιστοι δεν έχουνε εμβολιαστεί και κινδυνεύουν να βγουν σε αναστολή εργασίας. Και ελπίδα μου είναι αυτοί που βγήκαν σε αναστολή, θα το κάνουν το εμβόλιο μέσα σε 10-15 ημέρες και θα ξαναπάρουν τη δουλειά τους πίσω», τόνισε.

Θυμίζουμε πως ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο «Ράδιο Κρήτη», πως δέχεται απειλές και υβριστικά μηνύματα τον τελευταίο καιρό. Και παρά τα όσα έχει ακούσει από τους «Ταλιμπανοχριστιανούς», όπως τους χαρακτήρισε, τόνισε ότι «δεν φοβάμαι και δεν τρομοκρατούμαι».