Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μετάλλαξη Όμικρον: Ποια συμπτώματα έχουν οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι

Το στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού έχει πλέον επικρατήσει στην κοινότητα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) η νέα μετάλλαξη αφορά πλέον σε ποσοστό άνω του 90% των κρουσμάτων που ανιχνεύονται σε ημερήσιο επίπεδο.

Τζανάκης: Παρακινδυνευμένη η επιστροφή στην εργασία μετά τις πέντε ημέρες

Ωστόσο, νωρίτερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ισχυρίστηκε ότι είναι παρακινδυνευμένη η επιστροφή στην εργασία μόλις πέντε ημέρες μετά τη νόσηση με τη μετάλλαξη Όμικρον, καθώς ο ασθενής μπορεί να μεταδώσει σε άλλους τον ιό.

Το άγνωστο σύμπτωμα της Όμικρον που προκαλεί ανησυχία σε όσους νοσούν

Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα σύμπτωμα της μεταδοτικής παραλλαγής Ομικρον δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων, το αίσθημα της σύγχυσης είναι πλέον όλο και πιο συχνό σε όσους έχουν μολυνθεί από την εν λόγω μετάλλαξη. 

Rapid test: Πότε πρέπει να το κάνετε και πώς να το «διαβάσετε» - Πλήρης οδηγός

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «The New England Journal of Medicine» αναλύει με σαφήνεια τα πλεονεκτήματα και τα προβλήματα των rapid τεστ για το νέο κορωνοϊό, και ορίζει τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη σωστή χρήση τους και την αξιόπιστη αξιολόγηση του αποτελέσματός τους.

Κορωνοϊός- Μετάλλαξη Όμικρον: Όλα τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς σύμφωνα με το CDC και το NHS

Στη μετάλλαξη Όμικρον επικεντρώνουν τις έρευνές τους οι ειδικοί, καθώς θεωρούν ότι η εξέλιξή της θα κρίνει πιθανόν την πορεία της πανδημίας. Μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει πάνω από 20 συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς. Κάποια θεωρούνται πιο σοβαρά και θα πρέπει να αναζητηθεί ιατρική βοήθεια.

Τα τρία πιο συχνά συμπτώματα του κορωνοϊού – Σε πόσες μέρες εκδηλώνονται

Ποια είναι τα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 και ποιος ο μέσος χρόνος εμφάνισής τους από τη στιγμή της μόλυνσης;

Ιδιαίτερα απαιτητικός αποδεικνύεται ο φετινός χειμώνας λόγω του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Μετάλλαξη Ομικρον: Τα συμπτώματα και τι «δείχνει» πως κάποιος πέρασε κορωνοϊό δίχως να το καταλάβει

Η νόσηση από τη μετάλλαξη Ομικρον μοιάζει λιγότερη σοβαρή σε σχέση με τις άλλες γνωστές παραλλαγές του κορωνοϊού ωστόσο είναι ιδιαίτερα μολυσματική κάτι που δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί ως ηπιότερη.

Μετάλλαξη Ομικρον: Τα 5 συμπτώματα - Οι οδηγίες που πρέπει να τηρούνται από όλους

Αλαλούμ επικρατεί για τα rapid test, τα self test και τα μοριακά με αρκετούς ασθενείς να υποστηρίζουν ότι βγαίνουν αρνητικά αποτελέσματα στους διαγνωστικούς ελέγχους, την ώρα που η μετάλλαξη Ομικρον είναι εδώ, υπερμεταδοτική και τα κρούσματα κορωνοϊού εκτοξεύοντ

Μετάλλαξη Ομικρον: Τα 5 συμπτώματα του πρώτου 48ωρου και το «πονηρό» εξάνθημα

«Φωτιά» έχει βάλει η μετάλλαξη Όμικρον όχι μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη με τους ειδικούς και τις κυβερνήσεις να προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωσή της η οποία είναι ραγδαία.

Μετάλλαξη Ομικρον: Ποιό είναι το νέο σύμπτωμα στο δέρμα που πρέπει να προσέξετε

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού είναι ίδια με αυτά του κρυολογήματος – πυρετός και έντονος βήχας - ενώ μπορεί να προκληθεί και προσωρινή απώλεια γεύσης ή ακόμη και όσφρησης. Σύμφωνα με τη βρετανική mirror, καταγράφηκε ακόμη ένα σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον αυτή τη φορά δερματικό.

Εξαδάκτυλος: Οποιος έχει συμπτώματα, θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να έχει κορωνοϊό

Την ώρα που οι ειδικοί εκφράζουν με κάθε τρόπο την ανησυχία τους για τη μετάλλαξη Ομικρον και για τα κρούσματα που αναμένονται το επόμενο διάστημα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προειδοποιεί πως όποιος έχει συμπτώματα, ακόμα κι αν έχει υποβληθεί σε τεστ το αποτέλεσμα του οποίου είναι αρνητικό, θα πρέπει να συμπεριφέρε

Μετάλλαξη Όμικρον: Νέα έρευνα δίνει ως σύμπτωμα την απώλεια όρεξης για φαγητό

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει κυριαρχήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις έρευενες να δίνουν καθημερινά νέα στοιχεία για το νέο στέλεχος του κορωνοϊο. Μέχρι στιγμής τα συμπτώματα της Όμικρον είναι γνωστό ότι δεν διαφέρουν πολύ από αυτά της μετάλλαξης Δέλτα.

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσος καιρός χρειάζεται για να εμφανίσουμε συμπτώματα

Μπορεί να μην είναι και η πρώτη σκέψη που προκύπτει, δεδομένου ότι εξαιτίας της προκλήθηκε μια ολόκληρη πανδημία, όμως η αρχική μορφή της Covid-19 ήταν και η πιο αργή.

Συγκεκριμένα από τη στιγμή που το άτομο προσβαλλόταν από τον ιό χρειάζονταν περίπου πέντε με έξι μέρες μέχρι τα πρώτα συμπτώματα να κάνουν την εμφάνισή τους.

Μετάλλαξη Ομικρον, μετάλλαξη Δέλτα, γρίπη ή κρυολόγημα; - Αυτά είναι τα συμπτώματα

Ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα έχει προκαλέσει η μετάλλαξη Ομικρον του κορωνοϊού εξαιτίας της αυξημένης μεταδοτικότητάς της. Τα συμπτώματα της νέας παραλλαγής φαίνεται πως είναι πιο ήπια και μοιάζουν με αυτά του κρυολογήματος.

Μετάλλαξη Ομικρον: Τα συμπτώματα και η διαφορά με τις άλλες μεταλλάξεις

Η μετάλλαξη Ομικρον αποτελεί τον νέο μεγάλο αντίπαλο των επιστημόνων στην προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς η μεταδοτικότητά του αλλά και η αντοχή του στα υπάρχοντα εμβόλια 

Μετάλλαξη Ομικρον: Γρατζουνιές στο λαιμό, ιδρώτας το βράδυ και άλλα συμπτώματα

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, αμέσως μετά τις γιορτές, τον Ιανουάριο εκτιμάται ότι η μετάλλαξη Ομικρον θα επικρατήσει στην Ευρώπη και προφανώς και στην Ελλάδα. Τα συμπτώματα φαίνεται να είναι διαφορετικά από αυτά της μετάλλαξης Δέλτα, με γρατζουνιές στο λαιμό και ιδρώτα το βράδυ.

Subscribe to συμπτώματα