Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
«Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Ξενάκης

«Έφυγε» από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Ξενάκης

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ξενάκης, ρεπόρτερ ΑΕΚ επί πολλά χρόνια, έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 52 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το πρωί ένιωσε αδιαθεσία στην οικία του στο Μαρκόπουλο Αττικής και μετέβη μόνος του στο Κέντρο Υγείας με το αυτοκίνητό του. Δυστυχώς λίγο αργότερα έφυγε από τη ζωή από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου...

Ο Γιάννης Ξενάκης ήταν ο παλαιότερος εν ενεργεία ρεπόρτερ ΑΕΚ. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στην «Ελευθεροτυπία», μέχρι την τελευταία μέρα έκδοσής της, και στη σύντομη επανακυκλοφορία της, ενώ μέχρι σήμερα έγραφε στη Live Sport.

Η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της ΑΕΚ ήρθε από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ, Ανδρέα Δημάτο, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook: «Δεν είναι απλώς απώλεια. Είναι σοκ που δεν μπορείς να ξεπεράσεις. Είναι ένα βάρος ασήκωτο. Είναι η απώλεια του κορυφαίου δημοσιογράφου, του εκπληκτικού φίλου. Καλό ταξίδι, Γιάννη Ξενάκη!».
Εξάλλου, στο άκουσμα της θλιβερής είδησης το ΔΣ του ΠΣΑΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ανακοινώνει με θλίψη και οδύνη την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου Γιάννη Ξενάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ο Γιάννης Ξενάκης, ήταν ο παλαιότερος εν ενεργεία ρεπόρτερ της ΑΕΚ, διακρινόταν για το ήθος του και την πληρότητα της δουλειάς του. Εργάστηκε επί δεκαετίες στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, μέχρι και την τελευταία μέρα έκδοσής της, ενώ μέχρι σήμερα εργαζόταν στην εφημερίδα LIVE SPORT στην οποία ήταν και αρχισυντάκτης και στην ιστοσελίδα iDreamTEAM.gr. Ο εξαίρετος συνάδελφος εργάστηκε ακόμη στις εφημερίδες ΦΙΛΑΘΛΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και στην ιστοσελίδα Contra.gr. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συγκλονισμένο από την απώλεια του φίλου και σπουδαίου συναδέλφου συλλυπείται θερμά την οικογένεια του.
Αιωνία του η μνήμη.

* Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψάλλει την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015, στις 11.00 π.μ. από τον Άγιο Νικόλαο Μαρκοπούλου Αττικής».
Η ανακοίνωση της ερασιτεχνικής ΑΕΚ: «H Eρασιτεχνική ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του επί σειρά ετών ρεπόρτερ σε θέματα που αφορούν την ομάδα μας, Γιάννη Ξενάκη, o oποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 52 ετών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Γιάννη Ξενάκη, ενός δημοσιογράφου που υπηρέτησε το λειτούργημά του με ήθος, εντιμότητα και ακεραιότητα. Ο Γιάννης Ξενάκης υπήρξε πάντα συνεπής στις αρχές του τηρώντας στο έπακρο τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ο ξαφνικός χαμός του έχει συγκλονίσει όλη την αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».