Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Φωκίδα: Μαθητές θα εξεταστούν στις Πανελλαδικές σε μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί

Οι μαθητές στο Λύκειο Δεσφίνας της Φωκίδας δεν διδάσκονται μέχρι τώρα (6 μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς) το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας στο Γυμνάσιο αλλά και της ομάδας προσανατολισμού της Γ΄  Λυκείου), καθώς δεν έχει προσληφθεί Βιολόγος από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Νίκος Φίλης: Να φύγει από το υπουργείο Παιδείας η αρμοδιότητα για τα Θρησκεύματα

Είναι θετική η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με την οποία απορρίπτεται η αίτηση της Εκκλησίας της Ελλάδος που ζητούσε να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τον Οργανισμό του Υπουργείου, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επειδή δεν περιλαμβάνει στην αποστολή του υπουργείου τη θρησκευτική αγωγή.

Υπουργείο Παιδείας για αξιολόγηση: Υλοποιούμε με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας

Το Υπουργείο Παιδείας, με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, τόνισε με ανακοίνωση του την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου ότι αυτό αποτελεί "υλοποίηση των δεσμεύσεων του" και την ίδια στιγμή ότι η διαδικασία θα προσχωρήσει σε δύο στάδια "προκειμένου να οργανωθεί και να λειτουργή

Δράμα: Κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης λόγω έξαρσης της εποχικής γρίπης

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην πόλη της Δράμας, μετά από απόφαση που έλαβαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού της εποχικής γρίπης, που τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρεί μεγάλο αριθμό μικρών παιδιών.

Κεραμέως: Με το νομοσχέδιο βάζουμε τα θεμέλια για αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης

"Με το νομοσχέδιο βάζουμε τα θεμέλια για την αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε κοινό βηματισμό με την Ε.Ε. Είναι ένα βήμα ουσιαστικής ενίσχυσής τους με ταυτόχρονη διασφάλιση της λογοδοσίας και της διαφάνειας".

Ένταση με φοιτητές έξω από το υπουργείο Παιδείας - Προσπαθούν να ανοίξουν την πύλη (φωτο)

Να μπουν στον χώρο του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να μεταφέρουν τα αιτήματά τους στην υπουργό Νίκη Κεραμέως επιχειρούν μέλη φοιτητικών συλλόγων που είναι αυτή την ώρα συγκεντρωμένα έξω από το υπουργείο.

Ν. Φίλης: Τραγική η αποτυχία του ΥΠΑΙΘ να παράσχει εκπαίδευση στα προσφυγόπουλα

Επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή. Η ερώτηση είχε κατατεθεί αρχικώς ως γραπτή, τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά δεν απαντήθηκε από την αρμόδια υπουργό και για το λόγο αυτό μετατράπηκε σε επίκαιρη.

Αναπτύσσοντας τα στοιχεία της ερώτησης, ο Ν. Φίλης είπε:

Τα αυτονόητα ζητούν μαθητές από το Υπουργείο Παιδείας με επιστολή τους

Επιστολή - "ράπισμα" προς το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων του 3ου Λυκείου Ηλιούπολης την οποία συνυπογράφει το 15μελες Μαθητικό Συμβούλιο. Τα αυτονόητα ζητούν οι μαθητές από το Υπουργείο Παιδείας. Ο λόγος για την πλήρωση των κενών θέσεων από καθηγητές.

Αναπληρωτές: 6.629 προσλήψεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Προσλήψεις 2.573 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και Γενική Εκπαίδευση

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το διδακτικό έτος 2019-2020 προσλαμβάνονται αναλυτικά:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας

Φοιτητές είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Παιδείας, οι οποίοι τάσσονται κατά των στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο, σε ό,τι αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση και υπέρ της επαναφοράς του ασύλου.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης

Εγκύκλιο με την οποία ενημερώνει ότι οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της γρίπης δεν θα ληφθούν υπ' όψιν έστειλε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σημειώνοντας ότι έχει ισχύ για το τρέχον σχολικό έτος.

Τι αλλάζει στο μάθημα της Ιστορίας σε Γυμνάσια και Λύκεια

Την πρόταση για τις αλλαγές στα προγράμματα σπουδών του μαθήματος της Ιστορίας παρέδωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γεράσιμος Κουζέλης, στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, παρουσία μελών της αρμόδιας επιτροπής που την επιμελήθηκε.

Νέοι διοικητές σε 11 νοσοκομεία

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                                                        

Έντεκα νέους διοικητές νοσοκομείων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Καταγγελία Μητσοτάκη και διάψευση Φίλη για τα ολοήμερα και επιτροπή πανελλαδικών

Μέρος της πολιτικής αντιπαράθεσης που καθημερινά γίνεται όλο και πιο έντονη αποτελεί πλέον η Παιδεία. Στις καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη για τα ολοήμερα σχολεία απαντά ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Subscribe to υπουργείο Παιδείας