Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αποκάλυψη Vouliwatch για συνταγματική αναθεώρηση: Τα ονομαστικά αποτελέσματα της καταψήφισης του άρθρου 5 - Λάθος η καταμέτρηση

To Vouliwatch έδωσε στη δημοσιότητα τα ονομαστικά αποτελέσματα της καταψήφισης του άρθρου 5 του Συντάγματος - για την προστασία κατά των διακρίσεων βάσει φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου-, αλλά και τη λάθος καταμέτρηση της Βουλής που κρατάει μέχρι σήμερα στα πρακτικά της.  

Πέρασε με ευρύτατη πλειοψηφία η αναθεώρηση του άρθρου για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων - «Ναι» σε εκλογή ΠτΔ

Η αποσύνδεση της πρόωρης διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η κατάργηση της σύντομης παραγραφής των υπουργικών αδικημάτων αποτελούν τις βασικότερες αλλαγές της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συνταγματική αναθεώρηση: Αύριο η κρίσιμη ψηφοφορία- Πού διαφωνούν και πού συμφωνούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Από αύριο, Δευτέρα, όλο το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζει στη Βουλή, αφού οι 300 βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν στην Ολομέλεια για την Αναθεώρηση Συντάγματος, το νέο καταστατικό χάρτη της χώρας.   

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Αναθεώρηση - Τη Δευτέρα η ψηφοφορία

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, ο πενθήμερος μαραθώνιος της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η διαδικασία κλείνει την προσεχή Δευτέρα με τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών και την προβλεπόμενη ψηφοφορία.

Συνταγματική Αναθεώρηση (LIVE): Η ημερήσια διάταξη

Στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλή στη σημερινή συζήτηση για την αναθεώρηση του συντάγματος, βρίσκονται το άρθρο 86 για την ποινική ευθύνη υπουργών, η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού, το ακαταδίωκτο των βουλευτών και το εκλογικό σύστημα.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για Συνταγματική αναθεώρηση: Η πρόταση της ΝΔ συνταγματοποιεί τον νεοφιλελευθερισμό

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε σήμερα επίσημα σχετικά με την Συνταγματική αναθεώρηση που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, καταγγέλλοντας την πρόταση της κυβέρνησης για «συνταγματοποίηση» του νεοφιλελευθερισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Συνταγματική αναθεώρηση - LIVE: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ

Τα άρθρα που αφορούν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, συγκρότηση Εξεταστικών Επιτροπών, λαϊκές νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά και δημοψηφίσματα για κύρωση διεθνών συνθηκών και συμβάσεων είναι στην ημερήσια διάταξη της σημερινής, τρίτης συνεδρίασης της Ολομέλειας, για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Χιλή: Δημοψήφισμα τον Απρίλη του 2020 για συνταγματική αναθεώρηση

Ο Χάιμε Κιντάνα, ο πρόεδρος της Γερουσίας της Χιλής, ανακοίνωσε ότι τον Απρίλιο του 2020 θα οργανωθεί δημοψήφισμα ώστε να εγκριθεί από τους πολίτες η αναθεώρηση του Συντάγματος, που συνιστά κατά το μεγαλύτερο μέρος του κληρονομιά της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990), ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών στη χώρα, όπου έ

Χιλή: Πρόταση αναθεώρησης του Συντάγματος καταθέτει ο Πινιέρα

Ο Σεμπαστιάν Πινιέρα, πρόεδρος της Χιλής ανήγγειλε χθες ότι προετοιμάζει σχέδιο για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, κληρονομιά της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ.

Αυτές είναι οι προτάσεις της Ν.Δ. για τη συνταγματική αναθεώρηση

Το προσχέδιο πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση παρουσίασε στον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπεύθυνος συντονιστής για την επεξεργασία και διαμόρφωση των προτάσεων του κόμματος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, Κώστας Τασούλας.

Ομιλία Κ. Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Σε εκδήλωση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα μιλήσει το απόγευμα, στις 6.00, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ίδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου, με θέμα: «Είναι ανθεκτικό το Σύνταγμά μας και τι πρέπει να αλλάξει;».

Subscribe to Συνταγματική αναθεώρηση