Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ξεκίνησε η ροή φυσικού αερίου μέσω TurkStream από τη Ρωσία

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η συνεργασία ανάμεσα σε Τουρκία-Ρωσία στο ενεργειακό επίπεδο, καθώς η Ρωσία (μέσω της εταιρείας Bulgartransgaz) ξεκίνησε τη χρήση του αγωγού Turkstream για την παράδοση φυσικού αερίου στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία.

Φυσικό αέριο: Eυκαιρίες και διενέξεις στη Μεσόγειο

Όταν πριν από λίγα χρόνια εντοπίζονταν τα πρώτα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Aνατολική Μεσόγειo στα ανοιχτά του Ισραήλ, της Κύπρου και της Αιγύπτου οι αναλυτές έκαναν λόγο για μια ελπίδα και μια προειδοποίηση.

Ιράν: Γάμος κατέληξε σε τραγωδία

11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 42 τραυματίστηκαν, στη διάρκεια γαμήλιας τελετής, στο δυτικό Ιράν, όταν εξερράγη σωλήνας δικτύου θέρμανσης με αέριο.

Τρεις γιγάντιοι αγωγοί φυσικού αερίου εγκαινιάζονται στη Ρωσία

Η Ρωσία, πρώτος εξαγωγέας φυσικού αερίου στον κόσμο, και ο ενεργειακός κολοσσός Gazprom εγκαινιάζουν διαδοχικά τις ερχόμενες εβδομάδες τρεις σημαντικούς αγωγούς φυσικού αερίου που την συνδέουν με την Κίνα, τη Γερμανία και την Τουρκία.

Δύναμη της Σιβηρίας

Ανάβει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον αγωγό φυσικού αερίου IGB

Μεγάλο ενδιαφέρον, από εννέα εταιρίες για τη δέσμευση δυναμικότητας στον Ελληνο-Βουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου IGB. Ο αγωγός, αποτελεί μία στρατηγικής σημασίας επένδυση υποδομής, η οποία ενισχύει την πορεία της χώρας, ως ενός σημαντικού «παίκτη» στην παγκόσμια ενεργειακή σκακιέρα. 

Ποιες εταιρείες θα φτιάξουν τα 550 χλμ. του αγωγού TAP στην Ελλάδα

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ 10.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα και στην Ελλάδα για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου TAP μετά την έγκριση της Κομισιόν για την κατασκευή του.

Subscribe to φυσικό αέριο