Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τουρκία: "Φτωχαίνουμε κάθε μέρα και περισσότερο" φωνάζουν Τούρκοι πολίτες κατά Ερντογάν

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν για τον πληθωρισμό και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης, σε μια πρώτη μεγάλη συγκέντρωση εξαιτίας των αναταράξεων που σημειώνονται εδώ και εβδομάδες στην τουρκική οικονομία.

Κορωνοϊός: Η πανδημία ώθησε 75-80 εκατομμύρια ανθρώπους στην ακραία φτώχεια

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού είχε συνέπεια ακόμη 75-80 εκατομμύρια άνθρωποι να περιπέσουν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας στις αναπτυσσόμενες ασιατικές χώρες, κατά την εκτίμηση που διατυπώνει η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (Asian Development Bank, ADB, εδρεύει στη Μανίλα) σε έκθεσή της που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα.

Ο Ερντογάν στα ανάκτορα του και στις παράγκες της Κωνσταντινούπολης ο λαός πεινάει

Της Ναταλί Γλέζου από την Κυριακάτικη Kontranews

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν  δεν αποκαλείται τυχαία Σουλτάνος. Όχι μόνο  πολιτικά, χτίζοντας τη νέα σουνιτική αυτοκρατορία του τη “Νέα Τουρκία” αλλά και τα τρία ανάκτορα του εδραιώνουν αυτόν  το χαρακτηρισμό.

Ρωσία: Στο 13% το ποσοστό του πληθυσμού που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας

Πρόκεται για 19,6 εκατ. ανθρώπους, καθώς το γ΄ τρίμηνο του 2020 ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 1,2 εκατομμύρια. Οι Ρώσοι που διαβιούν με εισοδήματα κάτω του ελάχιστου ορίου διαβίωσης έφθασαν τα 19,6 εκατομμύρια, αριθμός που αντιστοιχεί στο 13% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εννεάμηνου του 2020.

Ο κορωνοϊός απειλεί να βυθίσει επιπλέον 100 εκατ. ανθρώπους σε ακραία φτώχεια

Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να οδηγήσει επιπλέον 100 εκατομμύρια ανθρώπους να περιπέσουν στην ακραία φτώχεια σε διεθνές επίπεδο, πολύ περισσότερους από ό,τι υπολογιζόταν ως αυτό το στάδιο, προειδοποίησε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ντέιβιντ Μαλπάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης

Ο ΟΗΕ χτυπά το «καμπανάκι»: Η πείνα επιδεινώνεται στον κόσμο – Τα στοιχεία για το 2020

Σχεδόν ένας άνθρωπος στους εννιά υπέφερε από χρόνιο υποσιτισμό το 2019, μια αναλογία που αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επισημαίνει ετήσια έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα, Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Σε κίνδυνο φτώχειας 698.454 νοικοκυριά το 2019 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας πέρυσι ήταν το 30% - Το κατώφλι της φτώχειας ανέρχεται στο ποσό των 4.917 ευρώ ετησίως ανά μονοπρόσωπο νοικοκυριό και σε 10.326 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών

Κορωνοϊός: Η φτώχεια απειλεί έως και 86 εκατομμύρια παιδιά επιπλέον – Τι δείχνει νέα μελέτη

Ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να βυθίσει ως και 86 εκατομμύρια παιδιά ακόμη στη φτώχεια μέχρι το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με κοινή μελέτη της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children και της UNICEF.

Κορωνοϊός - ΟΗΕ: Η κορύφωση της επιδημίας στις φτωχές χώρες τους επόμενους τρεις με έξι μήνες

Ο ΟΗΕ απηύθυνε σήμερα έκκληση για τη συγκέντρωση επιπλέον πόρων ύψους 4,7 δισ. δολαρίων για να προστατεύσει εκατομμύρια ζωές και να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στις πιο ευάλωτες χώρες.

Κοινωνικό κραχ - Ελλάδα: Το 47,8% των νοικοκυριών, προ πανδημίας, δεν μπορούσε να καλύψει έκτακτες ανάγκες

Τον κίνδυνο περιθωριοποίησης εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών, που θα παρασυρθούν στη δίνη των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, καλούνται να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Lockdown: Στο περιθώριο οι πιο φτωχοί που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο

Έρευνα σε περισσότερους από 1.300 ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε έξι διαφορετικές χώρες – Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Σουηδία, Βρετανία και ΗΠΑ - έδειξε ότι το 69% ζουν σε συνθήκες φτώχειας

ΟΗΕ: Η πανδημία θα διπλασιάσει τον αριθμό των ανθρώπων που κινδυνεύουν από την πείνα

Καμπανάκι κρούει ο οργανισμός με έκθεση του

Η πανδημία του κορωνοϊού κινδυνεύει να επιδεινώσει το 2020 την κατάσταση πολλών πληθυσμών που βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού, ο αριθμός των οποίων σημείωσε αύξηση ήδη το 2019, προειδοποιεί την Τρίτη 21 Απριλίου ο ΟΗΕ με έκθεσή του.

Oxfam: Ο κορωνοϊός απειλεί να βυθίσει επιπλέον μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους στη φτώχεια

Επιπλέον μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να βυθιστούν στη φτώχεια εάν δεν τεθούν γρήγορα σε εφαρμογή προγράμματα στήριξης, ειδικά προς τις λιγότερο προνομιούχες χώρες, για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποιεί με έκθεσή της που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα η μη κυβερνητική

Η Έκθεση του ΟΗΕ για τις ανισότητες: μείωση της παγκόσμιας φτώχειας, αύξηση των ανισοτήτων

Η ετήσια Έκθεση του ΟΗΕ το 2019 είναι αφιερωμένη στις ανισότητες. (Human Development Report. Inequalities in human development in the 21st century, UNDP, 2019). Καταγράφει την εξέλιξη και τη δυναμική των ανισοτήτων κατά τις τελευταίες δεκαετίες και προτείνει μέτρα για τη μείωση τους.

ΟΗΕ: 6 εκατομμύρια άνθρωποι βυθισμένοι στην ακραία φτώχεια στη Λ. Αμερική

Σε κατάσταση ακραίας φτώχειας θα βυθιστούν το 2019 έξι εκατομμύρια από τα περίπου 620 εκατομμύρια Λατινοαμερικανούς, καθώς η τάση που καταγράφεται από το 2015 επιμένει, όπως προειδοποίησε χθες, υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών με έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Το πλουσιότερο 1% κατέχει το 45% του παγκόσμιου πλούτου

Σύμφωνα με τους αριθμούς του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και την αποτύπωσή τους σε infographic από το ΑΠΕ για τον παγκόσμιο πλούτο, και παρά τα όσα ευαγγελίζονται πολλοί πολιτικοί και επιχειρηματίες για δήθεν επαγγελματικές ευκαιρίες, κοινωνική κινητικότητα και για δράσεις που σκοπό έχουν την εξάλειψη της φτώχειας,  διαφαίνεται απολύτως ξεκάθα

Subscribe to Φτώχεια