Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κουτσούμπας: Αναγκαία η κατάργηση κάθε «πατέντας» σε εμβόλια και φάρμακα

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην εισαγωγική του ομιλία στην σημερινή τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας επισήμανε ότι «συνεχίζουμε την πάλη μας στις δύσκολες συνθήκες, που η πανδημία σε πολλές χώρες -μεταξύ τους κι η Ελλάδα- είναι σε έξαρση, με τραγικές συνέπειες για τους λαούς, που βιώνουν την

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης σύρεται πίσω από την πρότασή μας για τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων

«Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει ότι η υποκρισία και η πολιτική εξαπάτηση είναι η δεύτερή του φύση», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ζήτημα της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων των χαμηλοσυνταξιούχων.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα τρία φάρμακα που ίσως μας σώσουν από τον ιό

Τρία διαφορετικά φάρμακα ρίχνουν στην «αρένα» κατά του κορωνοϊού τρεις κολοσσοί της φαρμακοβιομηχανίας, η Amgen Inc, η UCB SA και η Takeda Pharmaceuticals Inc, οι οποίες ξεκίνησαν μια παγκόσμια κλινική δοκιμή.

Παγκόσμια κλινική δοκιμή τριών φαρμάκων κατά του κορωνοϊού

Οι φαρμακοβιομηχανίες Amgen Inc, UCB SA και Takeda Pharmaceuticals Inc ξεκίνησαν σήμερα μια παγκόσμια κλινική δοκιμή για να διαπιστώσουν εάν κάποιο από τρία διαφορετικά φάρμακα μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα της Covid-19 σε νοσηλευόμενους ασθενείς, περιορίζοντας την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματός τους.

Κοτανίδου: Η αλήθεια για το φάρμακο που χορηγήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

«Δεν υπήρχε κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο», ξεκαθάρισε σε δηλώσεις της το πρωί της Τετάρτης η Διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασία Κοτανίδου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι ο 

Φαρμακεία: Άδειασαν τα ράφια από γνωστά φάρμακα - Καταγγελίες για ελλείψεις

Ταλαιπωρία για ασθενείς και φαρμακοποιούς εξακολουθεί να είναι το θέμα των ελλείψεων γνωστών φαρμάκων. Γνωστά φάρμακα που πωλούνται σε χαμηλές τιμές εξαφανίζονται από τα φαρμακεία της γειτονιάς, με συνέπεια οι ασθενείς να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν. Μεταξύ άλλων πολύ συχνά λείπουν καρδιολογικά φάρμακα, νευρολογικά, δερματολογικά κ.λ.π.

Κορωνοϊός: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος για όσους παίρνουν φάρμακα για το στομάχι

Μία ευρέως συνταγογραφούμενη σε όλον τον κόσμο κατηγορία αντιόξινων φαρμάκων για τις καούρες στο στομάχι, τη γαστροοϊσοφαγική παλινδρόμηση και το έλκος, οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων (ΡΡΙ), συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης Covid-19, σύμφωνα με μελέτη Αμερικανών επιστημόνων.

Κορωνοϊός - Έρευνα: Πώς βοηθούν τα αντιπηκτικά και τα φάρμακα για προστάτη

Η θεραπεία με αντιπηκτικά φάρμακα που αραιώνουν το αίμα και μειώνουν τον κίνδυνο θρόμβωσης, βελτίωσε τις πιθανότητες επιβίωσης σε ασθενείς με κορωνοϊό σε σοβαρή κατάσταση.

Κορωνοϊός και θεραπεία του προστάτη

Πόλεμος για το εμβόλιο - Σε εξέλιξη πάνω από 100 προγράμματα εμβολίων

Περισσότερα από 100 προγράμματα εμβολίων κατά του κορωνοϊού υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο, 10 εκ των οποίων βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών, σύμφωνα με τα στοιχεία του London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Προειδοποιήσεις για τα φάρμακα κατά της ελονοσίας που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

Νέα προειδοποίηση για τις παρενέργειες σε άτομα με καρδιακά προβλήματα

Μετά την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και το Health Canada προειδοποιεί για τη χρήση των φαρμάκων κατά της ελονοσίας στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Φάρος ελπίδας: Πιθανό φάρμακο σε τρεις μήνες στην Ελλάδα για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θόδωρο Τρύφων, υπάρχουν ελπίδες για χρήση του φαρμάκου στη χώρα μας έως τον Ιούλιο.

Θετικά νέα φαίνεται πως προκύπτουν στην Ελλάδα όσον αφορά τη δημιουργία φαρμάκου κατά του κορωνοϊού.

Την άρση απαγόρευσης εξαγωγής φαρμάκων εντός της ΕΕ ζητεί η πρόεδρος της Κομισιόν

Να άρουν τις απαγορεύσεις εξαγωγής φαρμάκωνς, κάλεσε της χώρες - μέλη της ΕΕ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ώστε να μην παρουσιαστούν ελλείψεις στην Ευρώπη, εν μέσω πανδημίας.

Κορωνοϊός: Ξεκινά το τελικό στάδιο δοκιμών αντιγριπικού φαρμάκου στην Ιαπωνία

Μία ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη 1 Απριλίου πως ξεκινά την τελική φάση των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους ενός αντιγριπικού φαρμάκου για την θεραπεία ασθενών που έχουν μολυνθεί από το νέο κορωνοϊό.

Subscribe to Φάρμακα