Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Νιγηρία: Επίθεση ενόπλων στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 χωρικούς

Ομάδα ενόπλων που μετακινούνταν με μοτοσικλέτες σκότωσε τουλάχιστον 30 ανθρώπους στις επιθέσεις που εξαπέλυσε σε δύο χωριά στην πολιτεία Κατσίνα της βορειοδυτικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε η αστυνομία χθες Σάββατο.

Νιγηρία: Έκρηξη σε γέφυρα - Τουλάχιστον 30 νεκροί

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον τριάντα άνθρωποι στα όρια της βορειοανατολικής Πολιτείας Μπόρνο της Νιγηρίας όταν πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός πάνω σε γέφυρα σε ώρα μεγάλης κίνησης, δήλωσαν πηγές και αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Νιγηρία: Βίαια επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων – 55 οι νεκροί

Πενήντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν αυτή την εβδομάδα σε βίαια επεισόδια στα οποία ενεπλάκησαν νεαροί χριστιανοί και μουσουλμάνοι στη βόρεια Νιγηρία, ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας Μουχαμαντού Μπουχάρι, καταδικάζοντας την αιματοχυσία.

Αύξηση-σοκ στα παιδιά-καμικάζι της Μπόκο Χαράμ

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των παιδιών που εμπλέκονται σε επιθέσεις αυτοκτονίας στην περιοχή της λίμνης Τσαντ, όπου δρα η νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με στοιχεία της Unicef.

Τουλάχιστον 60 νεκροί σε επιθέσεις αυτοκτονίας στη Νιγηρία

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον 60 άνθρωποι σε επιθέσεις αυτοκτονίας στη βόρεια Νιγηρία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, συνήθης ύποπτος για τέτοιες ενέργειες είναι η ακραία ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει αυτοανακηρυχθεί νιγηριανό τμήμα του Ισλαμικού Κράτους.

Subscribe to Νιγηρία