Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Βουλευτές της ΝΔ στο μνημόσυνο Χωροφυλακής Μακρυγιάννη: Πότε τελικά ο Μητσοτάκης θα "τραβήξει αυτιά";

Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, επιδεικνύοντας στάση αντίρροπη της «μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης» και σαφώς περισσότερο ομόρροπη προς την άκρα Δεξιά.

Άγιος Παίσιος: Αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους!

Πότε νιώθουν χαρά οι κεκοιμημένοι

Το καλύτερο από όλα τα μνημόσυνα που μπορούμε να κάνουμε για τους κεκοιμημένους είναι η προσεκτική ζωή μας, ο αγώνας που θα κάνουμε, για να κόψουμε τα ελαττώματά μας και να λαμπικάρουμε την ψυχή μας.

Γιατί η δική μας ελευθερία από τα υλικά πράγματα και από τα ψυχικά πάθη, εκτός από την δική μας ανακούφιση, έχει ως αποτέλεσμα και την ανακούφιση των κεκοιμημένων προπάπων όλης της γενιάς μας.

Οι κεκοιμημένοι νιώθουν χαρά, όταν ένας απόγονός τους είναι κοντά στον Θεό. Αν εμείς δεν είμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση, τότε υποφέρουν οι κεκοιμημένοι γονείς μας, ο παππούς μας, ο προπάππος μας, όλες οι γενεές. «Δες τι απογόνους κάναμε!» λένε και στεναχωριούνται. Αν όμως είμαστε σε καλή πνευματική κατάσταση, ευφραίνονται, γιατί και αυτοί έγιναν συνεργοί να γεννηθούμε και ο Θεός κατά κάποιον τρόπο υποχρεώνεται να τους βοηθήσει.

Αυτό δηλαδή που θα δώσει χαρά στους κεκοιμημένους είναι να αγωνισθούμε να ευαρεστήσουμε στον Θεό με την ζωή μας, ώστε να τους συναντήσουμε στον Παράδεισο και να ζήσουμε όλοι μαζί στην αιώνια ζωή, όπως αναφέρει το perivolipanagias.

Επομένως αξίζει τον κόπο να χτυπήσουμε τον παλιό μας άνθρωπο, για να γίνει καινός και να μην βλάπτει πια ούτε τον εαυτό του ούτε άλλους ανθρώπους, αλλά να βοηθάει και τον εαυτό του και τουςάλλους, είτε ζώντες είτε κεκοιμημένοι.

Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου – Από το βιβλίο «Λόγοι Δ΄- Οικογενειακή ζωή»

Την Κυριακή το 40ήμερο μνημόσυνο για τη Ζωή Λάσκαρη

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο της αγαπημένης ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη.

Η οικογένειά της, καλεί φίλους και συγγενείς στο 40ήμερο μνημόσυνο στην μνήμη της, αυτή την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 12:30 στον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Α΄ νεκροταφείο.

Η αναγγελία για το μνημόσυνο:

Απίστευτη πράξη ανθρωπιάς στο μνημόσυνο του Αντώνη Βαρδή

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη και μία από τις τελευταίες επιθυμίες του ήταν το μνημόσυνο του να συνοδεύεται από συσσίτιο και διανομή φαγητού στους απόρους.  Έτσι, λοιπόν, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα θα μαγειρευτεί και θα δοθεί δωρεάν φαγητό στην πλατεία Παιανίας, στη μνήμη του Αντώνη

Παυλόπουλος: Πραγματικός πολιτικός δεν είναι εκείνος που προσαρμόζεται στην καθημερινότητα του λαϊκισμού

Πραγματικός πολιτικός δεν είναι εκείνος που προσαρμόζεται υδραργυρικώς στην καθημερινότητα του λαϊκισμού τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμά του κατά το πανελλήνιο μνημόσυνο των διατελεσάντων εκπροσώπων του ελληνικού λαού.

Ήταν όλοι εκεί, 35 χρόνια μετά! (Φωτογραφίες)

Το μνημόσυνο της Θύρας 7

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα διεξήχθη το μνημόσυνο για την τραγωδία της Θύρας 7 στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται 35 χρόνια μετά από εκείνο το θλιβερό γεγονός, όπου 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Subscribe to μνημόσυνο