Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πώς κατρακύλησε η μεσαία τάξη – Η κρίση εκτόξευσε τα φορολογικά βάρη

Η μεσαία εισοδηματική τάξη καταβάλλει σήμερα το 51% των φορολογικών εσόδων, ενώ πριν την κρίση κατέβαλε το 39,3%.

Αντίστοιχα, η υψηλότερη εισοδηματική τάξη, που συρρικνώθηκε αριθμητικά και εισοδηματικά, σήμερα καταβάλει το 38,1% των φορολογικών εσόδων έναντι άνω του 50% που κατέβαλε πριν την κρίση.

"Έπεσε" το twitter με την πρωτάκουστη ατάκα του Μητσοτάκη για τη "γραβατωμένη" μεσαία τάξη

Ποια είναι τελικά η μεσαία τάξη; Πώς προσδιορίζεται; Αποκλειστικά και μόνο με εισοδηματικά κριτήρια, ανεξάρτητα αν η Ντόρα Μπακογιάννη και Χρήστος Σταϊκούρας διαφωνούν ως προς το ύψος των

Ρ. Χρηστίδου: "Το μόνο που δεν σας ενδιαφέρει, το μόνο που δεν σας ενδιέφερε ποτέ ήταν η μεσαία τάξη"

Σε τοποθέτησή της, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε ότι "με το εν λόγω νομοσχέδιο, που στη διαβούλευση ήταν 39 άρθρα, αλλά στη Βουλή ήρθε για κατάθεση με 67 άρθρα, η κυβέρνηση φάνηκε απροπαράσκευη και βιαστική."

Ν. Παππάς: Εξαπατήθηκε η μεσαία τάξη από τον Μητσοτάκη

Μηδενική φοροελάφρυνση, μαζί με αυξημένους λογαριασμούς ΔΕΗ, ενώ τα κακά μαντάτα έρχονται με την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, που είχαν αποτελέσει την θηλιά στο λαιμό των επαγγελματιών στα χρόνια της κρίσης, τόνισε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς.

Δεν ομονοούν στη ΝΔ ούτε για τη μεσαία τάξη: «Εγώ δεν είμαι Σταϊκούρας» τονίζει η Ν. Μπακογιάννη

Η βουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τοποθετήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με την μεσαία τάξη, ορίζοντάς την αριθμητικά στα... 1.500 ευρώ.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, που τοποθετεί τη μεσαία τάξη στα 500 ευρώ, η βουλευτής της ΝΔ, διαφώνησε, τονίζοντας: 

Μεσαία τάξη ή όπως λέμε.. Μήλον της έριδος

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης έγινε έξαλλος χθες σε πάνελ βραδινής εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης, ερχόμενος σε σύγκρουση με τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της εκπομπής, Όλγα Τρέμη, όταν εκείνη τόλμησε να ασκήσει κριτική στο κυβερνητικό οικονομικό έργο, αμφισβητώντας ανοιχτά τα οφέλη που έχει δεχθεί η μεσαία τάξη.

ΣΕΒ: Η μεσαία τάξη καταρρέει υπό το βάρος της υπερ-φορολόγησης

«Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα καταρρέει υπό το βάρος της υπερ-φορολόγησης, της συρρίκνωσης της αποταμίευσης και της περαιτέρω φτωχοποίησής της», επισημαίνει στο εβδομαδιαίο οικονομικό του δελτίο, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Subscribe to μεσαία τάξη