Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

"Έφυγε" η Μαρίτσα Βαρβάτου

Νικημένη από την επάρατη νόσο, πέθανε χθες το βράδυ στο Αγρίνιο, η τραγουδίστρια της παραδοσιακής και δημοτικής μουσικής Μαρίτσα Βαρβάτου, από τις πιο γνωστές φωνές στο Ξηρόμερο, στην Αιτωλοακαρνανία, στην Ήπειρο και σε όλη τη Στερεά Ελλάδα.

Όταν μας πιάνει η... υποχονδρίαση: Καρδιά, καρκίνος και λοιπές ανησυχίες

Άλλη μία μέρα στη δουλειά. Ή στο σπίτι. Όλα κυλούν όπως συνήθως, ευχάριστα ή ανιαρά. Μέχρι τη στιγμή που θα νιώσεις έναν περίεργο χτύπο στο στήθος. «Τώρα τι ήταν αυτό;»

Ή μια περίεργη κοκκινίλα στο δέρμα «Το είχα αυτό χθες;»

Ή μια ενόχληση στο λαιμό

«Αυτό γιατί συμβαίνει τώρα;»

Η Καλομοίρα αποκάλυψε τη μάχη της αδερφής της με τον καρκίνο (ΦΩΤΟ)

Η Καλομοίρα Σαράντη έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση και εξέπληξε τους followers της.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια οικογενειακή φωτογραφία αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τη μάχη της αδερφής της με τον καρκίνο.

Τεστ αίματος ανιχνεύει το DNA από οκτώ διαφορετικά είδη καρκίνου

Ευρωπαίοι επιστήμονες - μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας ερευνητής της διασποράς- ανέπτυξαν ένα απλό τεστ αίματος που μπορεί να διαγνώσει οκτώ διαφορετικές μορφές καρκίνου, ανιχνεύοντας πολλαπλά μικρά τμήματα του DNA των καρκινικών όγκων που κυκλοφορούν στον οργανισμό.

Γαλλία: Μεταμόσχευσαν σε γυναίκα πνεύμονες καπνίστριας και πέθανε από καρκίνο μετά από λίγο

Μία γυναίκα που έπασχε από κυστική ίνωση πέθανε από καρκίνο μερικούς μήνες αφότου υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση και δέχτηκε τους πνεύμονες μιας καπνίστριας.  

Το πρωτοφανές ιατρικό περιστατικό καταγράφεται σε μια μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Lung Cancer, προειδοποιώντας για τους κινδύνους τέτοιων μεταμοσχεύσεων.  

Ποιά χώρα είναι πρώτη στον κόσμο στην εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Πρωτοπόρος στην εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας πρόκειται να γίνει η Αυστραλία.

Αυτό ως αποτέλεσμα μίας επιτυχούς εκστρατείας εμβολιασμού ευρείας κλίμακας που ξεκίνησε το 2007 και των βελτιώσεων που έγιναν στο Εθνικό Πρόγραμμα Παρακολούθησης του Τραχήλου.

Εκπληκτικό: Δείτε τι επιβραδύνει τη γήρανση και μειώνει την πιθανότητα καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων!

Ο δραστικός περιορισμός των θερμίδων είναι γνωστό ότι παρατείνει τη ζωή πολλών πειραματόζωων, όμως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να συμμορφωθούν με μια τέτοια ακραία δίαιτα. Μια καλή λύση θα ήταν η νηστεία για πέντε μέρες κάθε μήνα, όπως προκύπτει από δοκιμές σε ποντίκια και εθελοντές.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση Cell Metabolism δείχνει ότι η περιοδική νηστεία μειώνει το σπλαχνικό λίπος, αυξάνει ορισμένες κατηγορίες βλαστικών κυττάρων, προστατεύει τον εγκέφαλο από τη γήρανση και μειώνει την πιθανότητα καρκίνου και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Τα οφέλη αυτά μπορεί να φαίνονται πολύ καλά για να είναι αληθινά, ωστόσο ανάλογα αποτελέσματα έχουν παρατηρηθεί σε μελέτες του λεγόμενου θερμιδικού περιορισμού, ενός είδους δίαιτας που μειώνει την πρόσληψη θερμίδων περίπου στο μισό, διατηρώντας όμως όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Από τις μύγες και τα σκουλήκια μέχρι τα ποντίκια, η προσέγγιση έχει δοκιμαστεί σε πολλά πειραματόζωα με θεαματικά αποτελέσματα, έστω κι αν ο μηχανισμός δράσης παραμένει εν πολλοίς άγνωστος. Ο θερμιδικός περιορισμός είναι υπερβολικά δραστικός για μακροχρόνιες δοκιμές σε ανθρώπους. Το πλησιέστερο που έχουμε είναι δύο μεγάλες, μακοχρόνιες δοκιμές σε πιθήκους, οι οποίες όμως έδωσαν αντιφατικά αποτελέσματα.

«Η αυστηρή δίαιτα είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί από τους ανθρώπους και μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Για το λόγο αυτό αναπτύξαμε μια σύνθετη δίαιτα που έχει τα ίδια αποτελέσματα στον οργανισμό» λέει τώρα ο γεροντολόγος Βάλτερ Λόνγκο του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια.

«Εγώ προσωπικά τα έχω δοκιμάσει και τα δύο και η δίαιτα που μιμείται τη νηστεία ήταν πολύ πιο εύκολη και πολύ πιο ασφαλής» λέει ο ερευνητής, ο οποίος είχε δείξει παλαιότερα ότι η νηστεία ωφελεί τους καρκινοπαθείς και μετριάζει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

Η νέα προσέγγιση, η οποία μειώνει την κατανάλωση θερμίδων κατά 34 με 54 τοις εκατό σε σχέση με το κανονικό, δοκιμάστηκε αρχικά σε μεσήλικα ποντίκια. Για δύο περιόδους των τεσσάρων ημερών κάθε μήνα, τα πειραματόζωα μασουλούσαν τροφές φτωχές σε θερμίδες και πρωτεΐνη. Τις υπόλοιπες μέρες, μπορούσαν να τρώνε όσο ήθελαν.

Παρόλο που η συνολική μηνιαία κατανάλωση θερμίδων δεν μειώθηκε σε σχέση με τα ποντίκια της ομάδας ελέγχου, η δίαιτα παρέτεινε τη ζωή των πειραματόζωων κατά τρεις μήνες, ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για τα βραχύβια τρωκτικά. Επιπλέον, μείωσε την πιθανότητα καρκίνου κατά 45%, περιόρισε το σπλαχνικό λίπος, επιβράδυνε την απώλεια οστικής μάζας, τόνωσε το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτίωσε τις γνωσιακές ικανότητες, πιθανώς μέσω της επιτάχυνσης της παραγωγής νέων νευρώνων σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου, όπως αναφέρει το news.in.gr.

Σε επόμενη φάση η δίαιτα δοκιμάστηκε σε 19 εθελοντές, οι οποίοι κλήθηκαν να καταναλώνουν μόνο 725 έως 1.090 θερμίδες την ημέρα για πέντε μέρες κάθε μήνα (ο μέσος άνδρας χρειάζεται περίπου 2 με 3 χιλιάδες θερμίδες την ημέρα).

Τρεις μήνες αργότερα, οι συμμετέχοντες είχαν λιγότερο σπλαχνικό λίπος, μειωμένα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα, μειωμένα επίπεδα της ορμόνης IGF-I που έχει συνδεθεί με τον καρκίνο και τη γήρανση, καθώς και μειωμένα επίπεδα της πρωτεΐνης CRP που θεωρείται δείκτης καρδιαγγειακού κινδύνου.

Επιπλέον, καταγράφηκε αύξηση ορισμένων βλαστικών κυττάρων στο αίμα, ένδειξη ότι η δίαιτα βοηθά στην ανανέωση των ιστών.

Το δείγμα της μελέτης είναι υπερβολικά μικρό για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, ωστόσο ο Δρ Λόνγκο πλησιάζει τώρα στο τέλος μιας δεύτερης δοκιμής σε 70 εθελοντές.

«Αν τα αποτελέσματα παραμείνουν το ίδιο θετικά, πιστεύω ότι αυτή η δίαιτα θα αποδειχθεί η πρώτη ασφαλής και αποτελεσματική παρέμβαση που θα μπορεί να προτείνει ένας γιατρός για την προαγωγή θετικών μεταβολών που σχετίζονται με τη μακροζωία και το προσδόκιμο υγιούς ζωής» λέει ο ερευνητής.

Σκοπεύει μάλιστα να ζητήσει από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να αναγνωρίσει την επιστημονική βάση των ισχυρισμών του.

Ο Λόνγκο τονίζει πάντως ότι κανείς δεν πρέπει να εφαρμόσει μια τέτοια δίαιτα χωρίς ιατρική επίβλεψη, ειδικά αν είναι πολύ αδύνατος ή πάσχει από διαβήτη.

Ποιος ξέρει; Αν οι επόμενες δοκιμές επιβεβαιώσουν τα ευρήματα της μελέτης, η πρόταση του Λόνγκο θα μπορούσε να γίνει η πρώτη επιστημονική δίαιτα ενάντια στο λίπος αλλά και στα γεράματα.

Η Ελένη Φιλίνη για το θάνατο του Γιώργου Βασιλείου: Έπαθα σοκ

«ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ»                                                                         

Συγκλονισμένη από την απώλεια του Γιώργου Βασιλείου δηλώνει η ηθοποιός Ελένη Φιλίνη. 

Το συλλυπητήριο μήνυμα Μητσοτάκη για τον Γιώργο Βασιλείου

«ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ»                                                                                                                              

Τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά του εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης για την απώλεια του ηθοποιού και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Βασιλείου.

Γιώργος Βασιλείου: Το παράπονο του ηθοποιού και η τελευταία εκδρομή στη Σαλαμίνα

Το μεγάλο παράπονο του Γιώργου Βασιλείου πριν φύγει από τη ζωή, όπως λένε κοντινοί του άνθρωποι, ήταν ότι το διάστημα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που τον σκέφτηκαν και λίγοι εκείνοι που τον πήραν τηλέφωνο για να τον ρωτήσουν εάν χρειάζεται κάτι.

Ο Απόστολος Γκλέτσος για την απώλεια του Γιώργου Βασιλείου (Βίντεο)

«ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ»

Ο Γιώργος Βασιλείου, ο ηθοποιός που κέρδισε τις καρδιές του κόσμου μέσα από τον ρόλο που σφράγισε την καριέρα του, του «Ταξιάρχου Θεοχάρη» στην σειρά του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ζωή», έφυγε από κοντά μας.

Γιώργος Βασιλείου: Αυτοί είναι οι ρόλοι που «σημάδεψαν» την καριέρα του

Συγκίνηση και θλίψη για το θάνατο του Γιώργου Βασιλείου επικρατεί στο τηλεοπτικό κοινό που τον αγάπησε τόσο πολύ στο ρόλο του αστυνομικού «Στάθη Θεοχάρη», στην επιτυχημένη καθημερινή τηλεοπτική σειρά «Καλημέρα ζωή», του Νίκου Φώσκολου.

Εξιτήριο για τον Γιώργο Βασιλείου: Τα νέα δεδομένα στo σοβαρό πρόβλημα υγείας

Με σθένος δίνει τη δική του μάχη με τον καρκίνο ο Γιώργος Βασιλείου, ο ηθοποιός που αγαπήθηκε μέσα από τον ρόλο του «Ταξίαρχου Θεοχάρη» στην παλαιότερη και ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ζωή».

Έπειτα από τρεις μήνες νοσηλείας, ο Γιώργος Βασιλείου πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Subscribe to Καρκίνος