Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Η Φινλανδία είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο για το 2019, σύμφωνα με τον "Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας" και μάλιστα με όχι μόνο με διαφορά από τις υπόλοιπες, αλλά βελτιώνοντας όλο και περισσότερο χρόνο με το χρόνο και κάνοντας όλο και πιο ευτυχισμένους τους πολίτες της.

Διαθέτουμε 17 διαφορετικές εκφράσεις για να δείξουμε την ευτυχία μας!

Σε μια πρώιμη μελέτη των συναισθηματικών εκφράσεων, οι ερευνητές πίστευαν πως οι άνθρωποι είχαν μόνο έξι βασικά συναισθήματα: οργή, αηδία, φόβο, ευτυχία, θλίψη και έκπληξη. Αργότερα, πίστευαν ότι μπορεί να υπάρχουν έως και επτά ή οκτώ.

Χάρβαρντ: Ούτε τα πλούτη, ούτε η δόξα φέρνουν την ευτυχία - Το μυστικό είναι...

Παρακολούθησαν 724 ανθρώπους επί 75 χρόνια!

Το συμπέρασμά τους ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2015: ούτε τα πλούτη ούτε η δόξα αρκούν για να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο. Αντίθετα, η ποιότητα των σχέσεων εγγυάται ευτυχία, υγεία και... μνήμη.

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον πλανήτη!

ΣΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ                                                                                                                                                                   

Και όμως… η ευτυχία μπορεί να σας «ραγίσει» την καρδιά

Ανατροπές σε όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα φέρνει έρευνα Ελβετών επιστημόνων. Η καρδιά δεν «ραγίζει» μόνο από στεναχώριες και βάσανα. Ακόμη και ευχάριστα γεγονότα, που συνοδεύονται από έντονα συναισθήματα χαράς και ευτυχίας, μπορούν να έχουν εξίσου αρνητική επίπτωση στην καρδιά ενός ανθρώπου.

Και όμως… τα «όχι» οδηγούν στην ευτυχία!

Δείτε τα 15 όχι που πρέπει να πει κανείς για να φτάσει στην ευτυχία!

Βασιζόμαστε στη ζωή μας σε τόσα πράγματα που τελικά μας προκαλούν πόνο, άγχος και ανησυχίες κι αντί να προσπαθήσουμε να απελευθερωθούμε, καταλήγουμε να είμαστε προσκολλημένοι σε αυτά, κάνοντας τη ζωή μας ακόμα πιο δύσκολη από ό,τι είναι.

Subscribe to Ευτυχία