Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ικανοποιημένη η Λαγκάρντ με τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις – Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Σήμερα το απόγευμα στη Φρανκφούρτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα.

Τείχος υψώνουν οι Ευρωπαίοι στο Libra και άλλα ψηφιακά νομίσματα

Δε θα πρέπει να επιτραπούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έως ότου αντιμετωπιστούν με σαφήνεια οι κίνδυνοι, που θέτουν τα ιδιωτικά ψηφιακά νομίσματα, όπως το Libra της Facebook, όπως συμφώνησαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε…

Για πρώτη φορά από τότε που η ΕΚΤ μεταφέρθηκε στις νέες της εγκαταστάσεις στο τέλος του 2014, μέλη του κοινού θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον πύργο γραφείων και το ιστορικό κτίριο της «Großmarkthalle» και να απολαύσουν τη μοναδική θέα της Φρανκφούρτης από τον 27ο όροφο, αναφέρει ανακοίνωση της Ε.Κ.Τ.

Επικερδείς γερμανικές επιχειρήσεις…

Η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων, για την οποία έχουν επικριθεί εντονότατα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο Μάριο Ντράγκι στην Γερμανία, ωφελεί σε μεγάλο βαθμό τα γερμανικά δημόσια ταμεία, λέει η Bild!

Φθηνότερο χρήμα για τις τράπεζες και την αγορά φέρνει η απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα

ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ WAIVER                                                                                                                   

Πρόσβαση σε φθηνότερα κεφάλαια μπορούν να έχουν από τις 29 Ιουνίου οι ελληνικές τράπεζες, μετά τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ για επαναφορά του waiver.

Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις για το waiver

ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ

Στην πρόσβαση σε φτηνή χρηματοδότηση, αλλά πρωτίστως στην αποκατάσταση ενός κλίματος εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα προσβλέπουν οι τράπεζες με την απόφαση της ΕΚΤ να επαναφέρει το waiver.

Ημέρα κρίσιμων αποφάσεων για την ΕΚΤ: Σήμερα «κλειδώνει» το waiver

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο λόγος; Το αν θα επιβεβαιώσει ή όχι την επαναφορά του waiver για τα ελληνικά ομόλογα.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο Μάριο Ντράγκι δεν πρόκειται να αποφασίσει κάτι τέτοιο αν δεν λυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες με τη διαπραγμάτευση.

Γιατί όχι όπως η ΕΚΤ;

Προβληματίζονται οι εταίροι αλλά και εγχώριοι παράγοντες, πως θα στελεχωθεί το περίφημο ΥπερΤαμείο. Και ο λόγος είναι πως δεν βρίσκονται τα κατάλληλα άτομα,  είτε γιατί είναι …λίγα τα λεφτά, κυρίως όμως γιατί δεν υπάρχει νομική κάλυψη. Ζητούν λοιπόν να απαλλαγούν εκ των προτέρων από κάθε ποινική ευθύνη τα μέλη της διοίκησης του υπερΤαμείου.

Η Γερμανία πάνω απ’ όλα

Μια ομάδα καθηγητών και επιχειρηματιών στην Γερμανία προσέφυγε κατά της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Γερμανοί επιχειρηματίες κινούνται δικαστικά κατά της ΕΚΤ

ΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Μια ομάδα καθηγητών και επιχειρηματιών στη Γερμανία προσέφυγε αυτήν την εβδομάδα κατά της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, γράφει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

ΕΚΤ έτοιμη για όλα. Και χρήμα θα τυπώσουν αν χρειαστεί!

Δεν «μασάνε» στην Φρανκφούρτη από τις πιέσεις της Γερμανίας! Αν χρειαστεί, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να μειώσει και άλλο τα επιτόκια, αν δει ότι δεν έχει ανακάμψει η οικονομία της ευρωζώνης.

Subscribe to Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα