Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ευ. Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια μεροληπτική ταξική πολιτική, ούτε κοινωνική ούτε αναπτυξιακή

Ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, παραχωρώντας συνέντευξη σε Κυριακάτικη εφημερίδα, τόνισε: «Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια μεροληπτική ταξική πολιτική, που δεν έχει ούτε κοινωνική ούτε αναπτυξιακή πολιτική».

Αιχμηρός

«Είναι ενδιαφέρον ότι ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι τα πλεονάσματα του 3,5% υπεβλήθησαν λόγω της μειωμένης αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. Για τα πλεονάσματα του 4,2% και 4,5% που είχε συμφωνήσει η ΝΔ έχει να πει κάτι; Ή η αξιοπιστία αφορά τον κ. Μητσοτάκη προσωπικά και όχι το κόμμα του;». Το σχόλιο Τσακαλώτου για δηλώσεις Μητσοτάκη.
 

Ευ. Τσακαλώτος: Το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο με αντιπαράθεση προγραμμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Ο κ. Τσακαλώτος εκτιμά οτι αν υπάρξει αντιπαράθεση προγραμμάτων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και «πραγματική αντιπαράθεση την οποία θεωρώ ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να αποφύγει, το αποτέλεσμα ειναι αναστρέψιμο».

Ευ. τσακαλώτος: Έχουν δίκιο οι άνθρωποι που διαμαρτύρονται γιατί δεν καταφέραμε να βελτιώσουμε τις ζωές τους όσο θέλαμε

"Μία αυστηρή κριτική σε εμάς λέει too little, too late, ειδικά σε κάποιους τομείς που έχουν επίδραση στην καθημερινότητα. Κυρίως δεν μπορεί να ειπωθεί ότι η δημόσια διοίκηση άλλαξε ριζικά τη σχέση με τον πολίτη. Αλλά βήματα έγιναν. Τεχνογνωσία δημιουργήθηκε.

Ευ. Τσακαλώτος: Η ανάπτυξη πρέπει να αφορά, όχι λίγους, αλλά όλους

«Έχουμε μια δυνατότητα να αλλάξουμε την Ελλάδα» ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο Ευκλ. Τσακαλώτος, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με θέμα «Η ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας στη μεταμνημονιακή εποχή», στο συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός στη ΔΕΘ.

Ευ. Tσακαλώτος: Είμαστε μία κυβέρνηση με ταξική μεροληψία

Την ανάγκη της ενεργοποίησης των τοπικών κοινωνιών με τις οποίες πρέπει να υπάρξουν διαβουλεύσεις για πιο μόνιμες λύσεις στην οικονομία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος βρέθηκε στη Μυτιλήνη μιλώντας σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «το οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη μετά την έξοδ

Ευ. Τσακαλώτος: Θα περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή για να βγούμε στις αγορές

Την κατάλληλη στιγμή θα περιμένει η Ελλάδα ώστε να βγει στις αγορές για την άντληση κεφαλαίων, μιας και οι ανάγκες της χώρας βρίσκονται υπό έλεγχο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Reuters.

Τσακαλώτος: Θα βγούμε στις αγορές μόλις ηρεμήσουν Ιταλία και Τουρκία

Μήνυμα πως η Ελλάδα έχει διασφαλίσει επαρκή κεφάλαια από την ΕΕ και «δεν είναι υποχρεωμένη να βγει στις αγορές για 2 έως 2,5 χρόνια, έστειλε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως «θα περιμένουμε να καταλαγιάσει η αναστάτωση στην αγορά που έχει προκληθεί από την Ιταλία και την Τουρκία».

Θετικά μηνύματα για συντάξεις από Λαγκάρτν και Τόμσεν στο τετ α τετ με τον Τσακαλώτο

Στη σημερινή συνάντηση που είχαν στο Μπαλί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Δ.Ν.Τ κ. Πολ Τόμσεν και στη συνέχεια με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ συζητήθηκε σε καλό κλίμα το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων.

Συναντήσεις Ευ. Τσακαλώτου με Τόμσεν και Λαγκάρντ αύριο στο Μπαλί

Συναντήσεις με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν και τη γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει αύριο Παρασκευή, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο Μπαλί, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ευ. Τσακαλώτος: Καλούμε τους Ασιάτες επενδυτές να αδράξουν την ευκαιρία της ανάκαμψης της Ελλάδας

Το «πλεονέκτημα του πρώτου παίκτη» προτρέπει να αποκτήσουν οι Ασιάτες επενδυτές ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Ο κ. Τσακαλώτος ενθαρρύνει τους Ασιάτες να αξιοποιήσουν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας, κάτι που κάνει ήδη η Κίνα.

Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ υπο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Στη σκιά των πρόσφατων γεγονότων, σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, όπου μετέχουν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης και ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης.

Ευ. Τσακαλώτος: Σε πολύ καλή θέση οι τράπεζες

Καθησυχαστικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας πως είναι «σε πολύ καλή θέση οι τράπεζες», σε απάντησή του στην Βουλή στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει για την κατάσταση με τις τράπεζες. 

Κύκλοι ΥΠΟΙΚ: Το Bloomberg δημιούργησε "κλίμα"

Κύκλοι, προσκείμενοι στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και στο υπουργείο Οικονομικών, εμφανίζονται καθησυχαστικοί μετά το «μίνι κραχ» στο Χρηματιστήριο για τις τράπεζες αλλά και το ρεπορτάζ του Bloomberg που σημειώνει ότι οι μετοχές των τραπεζών έχουν υποχωρήσει περίπου 97% από την άνοδο του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία το 2015.

Τσακαλώτος - Χουλιαράκης ενημερώνουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τον προϋπολογισμό

Ξεκινούν την ώρα αυτή οι εργασίες της διευρυμένης ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι ενημέρωση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος για το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Subscribe to Ευκλείδης Τσακαλώτος