Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

WWF: Λουκέτο στις παράνομες αγορές άγριων ζώων για να σταματήσουν οι πανδημίες

Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της Νοτιοανατολικής Ασίας θα υποστήριζε κυβερνητικές προσπάθειες και μέτρα ώστε να κλείσουν οι παράνομες και οι μη ελεγχόμενες αγορές άγριας ζωής στις χώρες τους.

Έρευνα: Τα περιοριστικά μέτρα έσωσαν δεκάδες χιλιάδες ζωές σε 11 χώρες

Τη σπουδαιότητα των περιοριστικών μέτρων που έλαβαν κυβερνήσεις διάφορων χωρών, προκειμένου να αναχαιτίσουν την πανδημία, καταδεικνύει επιστημονική έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα αναφέρεται σε μέτρα όπως το κλείσιμο καταστημάτων και σχολείων, ο περιορισμός κυκλοφορίας πολιτών κ.ά. 

Κορωνοϊός: Έρευνα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας δείχνει φρένο στη μετάδοση από υψηλές θερμοκρασίες [πίνακες]

Μπορεί τα δεδομένα μέχρι τώρα σχετικά με την επίπτωση της θερμοκρασίας στην εξάπλωση του κορωνοϊού να είναι αντικρουόμενα.

Ωστόσο νέα ελληνική μελέτη φαίνεται να δείχνει πως η διασπορά του κορωνοϊού σε χώρες με υψηλές θερμοκρασίες, είναι μικρότερη.

Κορωνοϊός: Νέα έρευνα για το πόσο επιζεί σε επιφάνειες “πάγωσε” τους επιστήμονες – Τι βρήκαν στις άδειες καμπίνες του Diamond Princess!

Ίχνη του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 εντοπίστηκαν σε επιφάνειες από τις καμπίνες κρουαζιερόπλοιων (που είχαν τεθεί σε καραντίνα λόγω πολλαπλών κρουσμάτων) 17 μέρες αφότου τις εγκατέλειψαν οι ασθενείς με COVID-19 επιβάτες!

Έρευνα ΕΒΕΑ: Κορωνοϊός και τουρκική επιθετικότητα θα «πληγώσουν» την οικονομία λένε εννέα στους δέκα

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η ανησυχία των Ελλήνων για την πανδημία του νέου κορωνοϊού, όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), που πραγματοποίησε η εταιρεία PULSE-RC κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 17 Μαρτίου.

Νέα έρευνα που σοκάρει: Ο κορωνοϊός μπορεί να μείνει στις επιφάνειες μέχρι και 17 ημέρες – Εάν δεν καθαριστούν

Μπορεί μέχρι τώρα να πιστεύαμε πως ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει στις επιφάνειες μέχρι 3 ημέρες, ωστόσο μια νέα ανακάλυψη των ερευνητών αλλάζει τα δεδομένα.

Κορωνοϊός: Ισπανοί ερευνητές κατάφεραν να αναλύσουν το γονιδίωμά του

Μια επιστημονική ομάδα από ερευνητικά ιδρύματα της Βαλένθια κατάφερε να αλληλουχίσει ολόκληρο το γονιδίωμα τριών δειγμάτων από ασθενείς που είχαν νοσήσει από COVID-19. Τα δείγματα είχαν ληφθεί στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βαλένθια.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα που "καίει" την Τουρκία- Αναφορές για βασανισμούς και ύποπτους θανάτους

Η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Τουρκία αποτελεί σκληρή απάντηση στις «καταγγελίες» Ερντογάν κατά της Ελλάδας για «σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Κορωνοϊός και παιδιά: Έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τους ενήλικες να κολλήσουν

Τα παιδιά είναι εξίσου πιθανό με τους ενήλικες να μολυνθούν από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19, αλλά έχουν μικρότερη πιθανότητα να εκδηλώσουν σοβαρά συμπτώματα, όπως ανακοίνωσαν Κινέζοι και Αμερικανοί επιστήμονες.

ΟΗΕ: Σεξιστές ανεξαρτήτως φύλου -Το 90% παγκοσμίως προκατειλημμένο απέναντι στις γυναίκες

Ότι σχεδόν το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανεξαρτήτως φύλου, εμφορείται από προκαταλήψεις σε βάρος των γυναικών αναφέρει ο ΟΗΕ σε έρευνα που πραγματοποίησε με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

Το πινγκ-πονγκ κάνει καλό στους ασθενείς με Πάρκινσον - Βελτιώνει τα συμπτώματά τους

Μια νέα μικρή, αλλά ελπιδοφόρα ιαπωνική επιστημονική έρευνα δείχνει για πρώτη φορά ότι το πινγκ-πονγκ αποτελεί μια σωματική δραστηριότητα που μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς με Πάρκινσον, καθώς βελτιώνει τα συμπτώματα της νόσου.

Subscribe to Έρευνα