Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ιατροδικαστική εταιρεία για νεκρό βρέφος: Βιαστικό το πρώτο πόρισμα – Πιθανή πειθαρχική ποινή

Στην τραγική υπόθεση με το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου "δεν τηρήθηκε το ιατροδικαστικό πρωτόκολλο", σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Δρ. Γρηγόρης Λέων.

Κορωνοϊός: Από εργαστήριο στην Ουχάν μπορεί να ξεκίνησε η εξάπλωση της επιδημίας σύμφωνα με μελέτη

Μια νέα θεωρία για την προέλευση του κορωνοϊού παρουσιάζει το πανεπιστήμιο της Γκανζού στην Κίνα, σύμφωνα με την οποία η εξάπλωση του ιού ξεκίνησε από ένα εργαστήριο της Ουχάν, 280 μέτρα από την κεντρική αγορά της πόλης.

Έρευνα: Ένα στα τρία παιδιά Γυμνασίου/Λυκείου έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο

Παιδιά Δημοτικού που ξενυχτούν παίζοντας σε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές «games», παιδιά Γυμνασίου που σ' ένα μεγάλο ποσοστό τους έχουν δεχθεί μέσω διαδικτύου παρενόχληση και ταυτόχρονα μια αδυναμία των γονέων να ελέγξουν τα παιδιά τους σε ό,τι αφορά την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, προκύπτουν ως στοιχεία έρευνας που πραγματοποί

Υπέρταση: Πότε διπλασιάζεται ο κίνδυνος

Ερευνητές από Βασιλικό Νοσοκομείο Γυναικών της Μελβούρνης αποκάλυψαν σε πρόσφατη έρευνά τους πως οι νέοι που γεννήθηκαν πολύ πρόωρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση, με συνέπεια τον υψηλότερο κίνδυνο μιας ενδεχόμενης καρδιοπάθειας στη μετέπειτα ζωή τους.

Κορωνοϊός: Ελληνική μελέτη αμφισβητεί ότι προήλθε από φίδια - Πιθανή πηγή προέλευσης οι νυχτερίδες

Έλληνες επιστήμονες προχώρησαν στη γενετική ανάλυση πλήρους γονιδιώματος του νέου κοροναϊού 2019-nCoV, που ευθύνεται για την επιδημική έκρηξη που ξεκίνησε από την πόλη Ουχάν στην Κίνα.

Έρευνα: Σε ποιους τομείς στην Ελλάδα δυσκολεύονται οι εργοδότες να βρουν εργαζομένους

Περίπου 8 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κάλυψη θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της Ετήσιας Διεθνούς Έρευνας Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup για το 2019.

Η πρώτη έρευνα που οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση είναι πιο πολλές από τις θετικές

Τους τελευταίους μήνες όλες οι δημοσκοπήσεις που προβάλλονται από τα ΜΜΕ δείχνουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα κάνει όλα καλά. Εμφανίζεται λοιπόν, κόντρα σε όλες η τελευταία έρευνα της Metron Analysis, η οποία δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Νέα έρευνα αποκάλυψε δεκάδες μη ογκολογικά φάρμακα που μπορούν να καταστρέψουν καρκινικά κύτταρα

Σχεδόν 50 φάρμακα που δεν έχουν έως τώρα χρησιμοποιηθεί κατά του καρκίνου, αλλά για τη χοληστερίνη, τον διαβήτη, τις φλεγμονές, τον αλκοολισμό, ακόμη και την οστεοαρθρίτιδα… σκύλων.

Προσφυγικό: Ανησυχία προκαλούν ευρήματα έρευνας - 58% των Ελλήνων θεωρούν τους μετανάστες "απειλή"

Η διαΝΕΟσις έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα. Μεγάλος αριθμός των ερωτηθέντων, πιστεύει ότι οι μετανάστες αυξάνουν την εγκληματικότητα και αποτελούν "κίνδυνο αλλοίωσης της εθνικής μας ταυτότητας".

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος εγκεφαλικού για όσους συνδυάζουν παραδοσιακό και ηλεκτρονικό τσιγάρο

Διπλάσιο κίνδυνο να πάθουν εγκεφαλικό αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που καπνίζουν συμβατικά τσιγάρα και παράλληλα ατμίζουν ηλεκτρονικά τσιγάρα,  σε σχέση με όσους είναι μόνο καπνιστές και σχεδόν τριπλάσιο κίνδυνο σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν καθόλου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Ευρωβαρόμετρο 2019: Οι Έλληνες οι πιο επικίνδυνοι οδηγοί

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του ευρωβαρομέτρου σχετικά με την οδηγική ασφάλεια, οι Γερμανοί και οι Γερμανίδες είναι οι περισσότερο προσεχτικοί/ές οδηγοί σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι δε Ολλανδοί και οι Ολλανδές οι περισσότερο ήρεμοι/ες.

Απώλεια όρασης και κακή διατροφή: Πώς συνδέονται;

Mια διατροφή πλούσια σε κόκκινο κρέας, τηγανητά, γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, επεξεργασμένα κρέατα και επεξεργασμένα δημητριακά, είναι πια αποδεδειγμένο ότι προκαλεί βλάβη στην καρδιά και συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου. 

Έρευνα: Αυξάνονται τα θύματα από πλημμύρες στην Ελλάδα

Τα ποσοστά θνησιμότητας από πλημμύρες στην Ελλάδα παραμένουν χαμηλότερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου, ωστόσο υπάρχει μια αρκετά ισχυρή ανοδική τάση και στην Ελλάδα, τόσο στους ετήσιους θανάτους, όσο και στο πλήθος των θανάτων ανά περιστατικό πλημμύρας.

Έρευνα MRB: Τα ποσοστά των κομμάτων και οι πιο δημοφιλείς υπουργοί - Τι λένε οι πολίτες για ελληνοτουρκικά και ΠτΔ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB. Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (Xρόνος διεξαγωγής 27 Νοεμβρίου-5 Δεκεμβρίου 2019).

Subscribe to Έρευνα