Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνήγορος Πολίτη: Έρευνα για τις παράνομες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία

Την ενδιάμεση έκθεσή του για τις καταγγελλόμενες παράνομες επαναπροωθήσεις πολιτών τρίτων χωρών, από την Ελλάδα στην Τουρκία, στην περιοχή του Έβρου, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, ο Συνήγορος του Πολίτη.

Νέα έγγραφα από τη Frontex εκθέτουν κι άλλο την Αθήνα για τις επαναπροωθήσεις

Νέα αποδεικτικά στοιχεία για παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών από το ελληνικό κράτος, προκύπτουν από έγγραφα που έχει στη διάθεσή του κατ' αποκλειστικότητα ο EUobserver.

Το Βερολίνο καταλογίζει στην Αθήνα παράνομες επαναπροωθήσεις

H γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται «σε συνεχή επαφή» με την ελληνική για τις επαναπροωθήσεις. Της επιρρίπτει παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Πρόκειται για μια αλλαγή στάσης σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν

Επιστολή ευρωβουλευτών της GUE/NGL και μελών της LIBE για τις βίαιες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο

Επιστολή για τις Πολιτικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνη και τις Εσωτερικές Υποθέσεις, του Ε/Κπρος τον επικεφαλής της FRONTEX, για τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο - «Από την ελπίδα στην απόγνωση. Βίαιες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο»

Στην Ελλάδα η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Επίσκεψη στην Ελλάδα με σκοπό να εξετάσει την μεταχείριση των μεταναστών που εισήλθαν στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου και συνελήφθησαν απο την αστυνομία ή το λιμενικό πραγματοποίησε η Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT) από τις 13 ως τις 17 Μαρτίου.

Κανένας νέος πρόσφυγας, πολλά βάσανα με τους… παλιούς

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΦΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ - ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΜΙΣΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗ ΧΙΟ - ΗΜΙΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ

Για πρώτη φορά έπειτα από πολλούς μήνες σε όλα τα νησιά του βόρειου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες μέχρι και σήμερα Τετάρτη το πρωί, δεν καταγράφηκε καμία άφιξη μετανάστη ή πρόσφυγα.

Χίος: Δεν βρίσκουν τους μετανάστες που θα στέλναμε στην Τουρκία

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ

Δεν θα πραγματοποιηθούν, σήμερα Τρίτη, οι προγραμματισμένες επαναπροωθήσεις μεταναστών από τη Χίο στην Τουρκία καθώς οι τοπικές αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν αυτούς που προορίζονταν να σταλούν πίσω στο Δικελί.

Στην Τουρκία το πρώτο πλοίο με μετανάστες

ΕΝΤΑΣΗ ΣΕ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΧΙΟ – 4800 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ                                                                                                                         

Subscribe to επαναπροωθήσεις