Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 7,8% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Φεβρουάριο

Αύξηση 7,8% σημείωσε τον Φεβρουάριο εφέτος το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, καθώς η αξία των ελληνικών εξαγωγών είχε αρνητικό πρόσημο, ενώ αυτή των εισαγωγών παρουσίασε- έστω και μικρή- άνοδο.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές προκύπτει:

Χαρίτσης: Όνειρο προεκλογικής νυκτός οι αόριστες υποσχέσεις της ΝΔ για την οικονομία (video)

“Όνειρο προεκλογικής νυκτός” χαρακτηρίζει τις “αόριστες υποσχέσεις της κυβέρνησης για την οικονομία” ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέχεια των επίσημων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη

Παππάς - Τσίπρας: Ύφεση αντί για ανάπτυξη φέρνει η απάτη της ΝΔ

«Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την απάτη των «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας και στην οικονομία» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο.

Δραγασάκης: Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομία επιβάλλουν επανασχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής

«Αρχικά θέλω να αναφερθώ στα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ γιατί πρέπει να προβληματίσουν. Με βάση αυτά τα στοιχεία το 2019 κλείνει με ρυθμό ανάπτυξης 1,9%.

ΕΛΣΤΑΤ: Χαμηλότερη του αναμενόμενου η ανάπτυξη το 2019 - Κατά 1,9% αυξήθηκε το ΑΕΠ

Βραδύτερη κατά 0,1% σε σχέση με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού ήταν τελικά η ανάπτυξη της Ελλάδας το 2019. Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ το ΑΕΠ το 2019 αυξήθηκε κατά 1,9% έναντι πρόβλεψης στον Προϋπολογισμό για άνοδο κατά 2%.

ΕΛΣΤΑΤ: Σε πτώση η εγχώρια βιομηχανία - Μείωση 0,3% του τζίρου σε μέσα επίπεδα το 2019

Παρά τη μεγάλη αύξηση κατά 11,3% τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μείωση 0,3% σημείωσε ο τζίρος στην εγχώρια βιομηχανία σε μέσα επίπεδα πέρυσι, παρά τη μεγάλη αύξηση κατά 11,3% τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ν. Παππάς: "Κακές εγχώριες επιλογές και διεθνείς εξελίξεις οδήγησαν στην πτώση της βιομηχανικής παραγωγής"

Η δήλωση του τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Νότιου Τομέα Β' Αθηνών, Νίκου Παππά, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων για την πτώση της βιομηχανικής παραγωγής:

ΕΛΣΤΑΤ: Πτώση 0,6% της βιομηχανικής παραγωγής το 2019

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει τον Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής, με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Δεκέμβριο 2019, η εξέλιξη του οποίου, σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών στοιχεία, έχει ως εξής:

Έπεσε κι άλλο η ανεργία - Στο 18,1% τον Μάρτιο

Υποχώρησε περαιτέρω η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, όπως προκύπτει από σχετικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. 

Συγκεκριμένα, στο 18,1% διαμορφώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο έναντι του αναθεωρημένου 18,4% του Φεβρουαρίου.

Ε. Αχτσιόγλου: Επί ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό της ανεργίας έχει μειωθεί 8 μονάδες

«Η ανεργία τον Δεκέμβριο του 2018 μειώθηκε περαιτέρω στο 18%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2011» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της έρευνας εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ. 

Πόσο αυξήθηκαν οι επισκέπτες στα μουσεία της Ελλάδας τον Ιούνιο

Αύξηση 11,2% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας τον Ιούνιο εφέτος, ενώ υπήρξε επίσης αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 6,2% και αύξηση των εισπράξεων κατά 13,1%. 

Το α' εξάμηνο, καταγράφηκε αύξηση κατά 9,6% στους επισκέπτες κατά 5,6% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 13,9% στις εισπράξεις.

Συρρίκνωση του δείκτη ανεργίας τον Ιούλιο - Πόσο έπεσε

Πτώση του ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα το μήνα Ιούλιο σημειώθηκε, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα τα δύο προηγούμενα έτη.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 19% έναντι 20,9% τον Ιούλιο του 2017 και 19,1% τον Ιούνιο του 2018.

Ποιά είναι τα πιο συνηθισμένα ονόματα στην Ελλάδα;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσοι ακόμα έχουν το ίδιο όνομα με εσένα στην Ελλάδα; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει μία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που δημοσιεύτηκε πρόσφατα κατέγραψε τα χαρακτηριστικά της ελληνική νεολαίας. 

Στο 21% υποχώρησε η ανεργία τον Ιούλιο

Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα εφέτος τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 21%, μειωμένο κατά περίπου 2,5 μονάδες από το 23,4% τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και κατά 0,3 μονάδες από το αναθεωρημένο προς τα άνω 21,3% τον Ιούνιο 2017.

Subscribe to ΕΛΣΤΑΤ