Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η μισθοδοσία του Δημοσίου ενοποιείται και ψηφιοποιείται πλήρως

Στην υλοποίηση του πρώτου ενιαίου και πλήρως ψηφιοποιημένου συστήματος μισθοδοσίας όλων των αμειβόμενων από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης προχωρά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω ενός νέου πληροφοριακού συστήματος.

Αντίστροφη μέτρηση για την επαναφορά των δώρων στο Δημόσιο - Τα σημεία κλειδιά

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η επαναφορά των δώρων στο Δημόσιο που είχαν καταργηθεί την 1/1/2013. Η χθεσινή θετική εισήγηση της ολομέλειας του ΣτΕ, ταυτίστηκε με την πρόσφατη θετική απόφαση του έκτου τμήματος του ΣτΕ που έκρινε ότι η κατάργηση των δώρων ύψους 1.000 τον χρόνο που έπαιρναν οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν αντισυνταγματική.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: 15.700 προσλήψεις στο Δημόσιο - Η ΝΔ θα τις περιορίσει στις 1.500

Οι προσλήψεις στο Δημόσιο δεν γίνονται για προεκλογικούς σκοπούς αλλά με αποκλειστικό γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας διοίκησης, ξεκαθάρισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Ντόμινο» επαναφοράς των δώρων στο Δημόσιο

Επαναφορά των επιδομάτων εορτών και αδείας για τους υπαλλήλους τους αποφασίζουν ο ένας μετά τον άλλον πολλοί μεγάλοι δήμοι της χώρας, εφαρμόζοντας άμεσα, χωρίς να ασκήσουν έφεση, πρωτόδικες αποφάσεις δικαστηρίων με τις οποίες έχουν γίνει δεκτές σχετικές προσφυγές εργαζομένων τους.

24ωρη απεργία στο δημόσιο στις 14 Νοεμβρίου

Την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου του 2018, αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που συνεδρίασε, κατά τη διάρκεια των εργασιών της ετήσιας πανελλήνιας συνδιάσκεψης της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιήθηκε, στις 14 και 15 Οκτωβρίου, στα Γιάννενα, με τη συμμετοχή 250 περίπου συνέδρων από ολόκληρη τη χώρα (προεδρεί

Θέσεις εργασίας για ανέργους προανήγγειλε η Αχτσιόγλου

Νέες θέσεις εργασίας για νέους έως 30 ετών ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο digital economy forum 2018: «Σχεδιάζουμε, δημιουργούμε, καινοτομούμε», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο: Ποιοι θα επηρεαστούν περισσότερο

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΑΜΟΙΒΕΣ                                                                                                                      

Σαρωτικές αλλαγές οι οποίες θα επηρεάσουν το δημόσιο τομέα από την κορυφή ως τη βάση θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια.

Επιτέλους κάτι κινείται στο δημόσιο

Την εφαρμογή ειδικών συστημάτων κινητικότητας στο Δημόσιο για ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Εκανε γνωστό (Εφημερίδα των Συντακτών) οτι «στόχος είναι να υπάρξουν οι λιγότεροι κατά το δυνατόν περιορισμοί.

Αλλαγές σε μετατάξεις και αποσπάσεις στο Δημόσιο

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

Αλλαγές στις μετατάξεις και τις αποσπάσεις στο Δημόσιο έρχονται με το ενιαίο σύστημα κινητικότητας, που θα θεσμοθετήσει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εντός του Ιουνίου.

Ανοίγουν 1.652 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο μέσα στον Ιούνιο

ΠΟΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ                                                                                                                                                      

Με 1.652 μόνιμους και εποχικούς ενισχύονται διάφορες δημόσιες υπηρεσίες εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν.

«Ψαλίδι» στους μισθούς υπαλλήλων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (Παραδείγματα)

ΑΠΟ ΤΗΝ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ                                                                                                                                                 

Βερναρδάκης: Δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

«Όσο θα είναι η κυβέρνηση αυτή, και όσο θα είμαι εγώ, στο μέτρο της αρμοδιότητας μου, μειώσεις μισθών δεν πρόκειται να γίνουν», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αθηναϊκό πρακτορείο.

Απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων εργαζόμενοι στο Δημόσιο που αμείβονται με μπλοκάκι

Απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων και την έκδοση στοιχείων, φυσικά πρόσωπα, τα οποία εργάζονται με σύμβαση μίσθωσης έργου στο Δημόσιο και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, έπειτα από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Τέλος η τήρηση βιβλίων για τα φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με το Δημόσιο

Απαλλάσσονται, από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία - βάσει σύμβασης μίσθωσης έργου - παρέχουν υπηρεσίες προς το Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, με την προϋπόθεση, η αμοιβή, που λαμβάνουν, να μην υπάγεται σε Φ.Π.Α. και τα ίδια να μην ασκούν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Subscribe to Δημόσιο