Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γερμανία: «Το παράδειγμα της Ελλάδας πρέπει να ακολουθήσουμε» λέει ο «νέος Σόιμπλε»

Για «πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα» της ελληνικής κυβέρνησης, με τα οποία η ελληνική οικονομία «έχει έρθει σε νέα πορεία επιτυχίας» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών της νέας γερμανικής κυβέρνησης και αρχηγός των Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ και τόνισε ότι και η Γερμανία πρέπει να καταστεί «παρομοίως φιλόδοξη».

Παπανδρέου για Grexit και Σόιμπλε: Τώρα θα ήμασταν χειρότερα από την Τουρκία

Τη σιγουριά του ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να ξαναγίνει πλειοψηφική δύναμη και να επανέλθει στην εξουσία εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Τι σκοπεύει να κάνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Ο νυν πρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι σύμφωνα με τους αναλυτές ο μόνος που διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία για να γίνει ο διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ στο τιμόνι του CDU.

Είναι αρκετά δημοφιλής και, κυρίως, έχει τη στήριξη απ' όλες τις πτέρυγες του κόμματος.

Σόιμπλε: Σαφώς βελτιωμένη η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche», η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και των υπολοίπων χωρών του Νότου είναι σαφώς βελτιωμένη.

Απίστευτη προβοκάτσια: Ο... "Άδωνις Γεωργιάδης" έστειλε το πακέτο με τα εκρηκτικά στον Σόιμπλε!

Απίστευτη προβοκάτσια με τη βόμβα στο Σόιμπλε

Έφερε ως δήθεν αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη!

Απίστευτη προβοκάτσια στήθηκε με το τρομοδέμα που είχε ως παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αφού το πακέτο με τα εκρηκτικά είχε το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του αποστολέα.

Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο Σόιμπλε

ΠΟΣΑ ΚΛΕΙΝΕΙ                                                                                                                                   

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε γεννήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 1942 στην πόλη Φράιμπουργκ του κρατιδίου της Βάδης - Βυρτεμβέργης.

Σόιμπλε: Υπάρχει ακόμα χρόνος για την Ελλάδα

Την ανάγκη υλοποίησης των προαπαιτούμενων ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, στη Μπρατισλάβα.

Γερμανία και μαύρο χρήμα

Το παραδέχεται αν και εμμέσως και ο Σόιμπλε. Η Γερμανία αποτελεί κέντρο ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς, όπως προκύπτει από έρευνα, στη χώρα γίνεται ετησίως ξέπλυμα 50-100 δισεκατομμυρίων ευρώ. Γι αυτό και ο Σόιμπλε αναδιοργανώνει την οικονομική αντικατασκοπία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Δεύτερες σκέψεις;

Η έκταση της ιταλικής κρίσης, φαίνεται πως υποχρεώνει και τη γερμανική ηγεσία, τουλάχιστον σε αλλαγή ρητορικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κος. Σόιμπλε, που, εως χθες  έβριζε Θεούς και δαίμονες, απαιτώντας από την Επιτροπή (Κομισιόν), να εφαρμόσει «εδώ και τώρα» τους «συμφωνημένους κανόνες», επιβάλλοντας κυρώσεις, όπου προβλέπεται.

Οι Νέρωνες

«Δεν υπάρχουν εμφανείς επιπτώσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και λέει αλήθεια. Δεν υπάρχει πρόβλημα για την οικονομία της Γερμανίας. Για την οικονομία της Ευρώπης δεν μας λέει. Δείχνει ευτυχής για τα προβλήματα της Βρετανίας μετά το Brexit , όπως ψύχραιμη κι ισχυρή εμφανίζεται και η Αγκελα Μέρκελ.

Το αφεντικό τσαντίστηκε

Νέο μνημόνιο θα χρειαστεί η Πορτογαλία διαμήνυσε ευθέως ο «άρχοντας του σκότους» κ. Σόιμπλε. Μπορεί στη συνέχεια, κάτω από τη γενική κατακραυγή, να το διόρθωσε κάπως, αλλά η ουσία μένει.  Γιατί και αν ακόμη ερμηνευθεί η δήλωση, ως προσπάθεια «τιμωρίας» της «απείθαρχης», αριστερής κυβέρνησης του  Κόστα, φαίνεται πως υπάρχει πραγματικό πρόβλημα.

Αμετανόητοι

Δε φαίνεται διατεθειμένο, το μοιραίο δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε, να διδαχθεί από τα διαρκή παθήματα και να αποδεχθεί, κάποια έστω, χαλάρωση του σκληρού «κορσέ» της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Και καλά, να μη ακούνε τα  συνεχή μηνύματα του «ανώριμου» λαού.

Σχέδιο για περισσότερη …πειθαρχία

Ήταν βέβαιο ότι ο Σόιμπλε θα ήταν  αυτός που θα εμφάνιζε και πάλι  σχέδιο για την επόμενη μέρα μετά το Brexit. Όπως ήταν βέβαιο ότι δεν θα υπαναχωρήσει από τις βασικές του θέσεις, ζητά την αξιόπιστη τήρηση των κανόνων για το χρέος, δηλαδή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και του δημοσιονομικού συμφώνου.

Σόιμπλε ο…μεταρρυθμιστής!

Το ότι παίζει με τις τύχες της Ευρώπης υπερ των γερμανικών συμφερόντων είναι γνωστό. Τώρα εμφανίζεται και σαν …μεταρρυθμιστής.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει, ανεξάρτητα της έκβασης του βρετανικού δημοψηφίσματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σόιμπλε: Η ΕΕ πρέπει να αλλάξει ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος

"Το Brexit θα προκαλέσει σημαντική ζημιά"

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει, ανεξάρτητα της έκβασης του βρετανικού δημοψηφίσματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σόιμπλε: Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει μόνη τις προκλήσεις

Μία δυνατή και πιο ενωμένη Ευρώπη είναι το ζητούμενο σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος απηύθυνε έκκληση πέντε μόλις 24ωρα πριν τη διεξαγωγή του κρισιμότατου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Subscribe to Βόλφγκανγκ Σόιμπλε