Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΠΟΥ για Ομικρον: Σοκαριστική αύξηση κρουσμάτων σε χώρες της Μέσης Ανατολής

Μια τρομακτική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε χώρες μέλη του ΠΟΥ που βρίσκονται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου πιθανόν να οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον.

Αυτό δήλωσε ένας αξιωματούχος του ΠΟΥ, προειδοποιώντας ότι ορισμένες από τις χώρες αυτές εξακολουθούν να έχουν πολύ χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά.

Μετάλλαξη Όμικρον: Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων αναμένεται στη Γερμανία

"Αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων" αναμένει το Ινστιτούτο "Ρόμπερτ Κοχ" λόγω της παραλλαγής Όμικρον και καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μη αναγκαίες επαφές και να αποφύγουν τα ταξίδια.

ΟΟΣΑ: Μακροπρόθεσμη αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά σχεδόν 1,5 χρόνο έως το 2035 και κατά συνολικά 2,8 χρόνια έως το 2050, λόγω της αναμενόμενης αύξησης του προσδόκιμου ζωής, προβλέπει για την Ελλάδα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην ετήσια έκθεσή του για τις συντάξεις (Pensions at a Glance 2021).

ΓΣΕΕ: Κατώτερη των προσδοκιών η αύξηση του κατώτατου μισθού

Μπορεί ο βασικός στόχος θεσμοθέτησης του κατώτατου μισθού να είναι η προστασία ενός τμήματος της κοινωνίας από τη φτωχοποίηση, το ύψος όμως του κατώτατου μισθού στη χώρα μας και η μόλις 2% αύξηση που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διασφαλίσει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.

Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα δουν αύξηση - Οι αλλαγές που έρχονται

Αυξημένη αναμένεται να είναι η δεύτερη και τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού για το 2021 σε πολλούς δικαιούχους λόγω της κρίσης της πανδημίας.

 

Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις του 2021 στις οποίες θα πρέπει να αποτυπώνεται η μείωση εισοδημάτων του φορολογικού έτους 2020.

Κατώτατος μισθός: Γιατί απομακρύνεται το ενδεχόμενο αύξησής του το 2021

Δυσεπίλυτος «γρίφος» παραμένει η αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς η ημερομηνία έναρξης των διαδικασιών για την αναμόρφωσή του δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Το υπουργείο Εργασίας είχε αποφασίσει να αναβάλει για ακόμη μια φορά την έναρξη των διαβουλεύσεων.

Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Σε ποιες μονάδες θα ισχύει 12μηνο και πού 9μηνο - Δείτε εδώ την απόφαση

Εκδόθηκε την Πέμπτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει την αύξηση της θητείας των στρατευσίμων του στρατού ξηράς και την εξίσωση της διάρκειάς της με αυτήν των στρατευσίμων στο πολεμικό ναυτικό και την πολεμική αεροπορία, σε 12 μήνες.

Φορείς αγοράς εισηγούνται να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, ζητώντας ξανά να μην γίνει καμία αύξηση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων μέχρι να εξαλειφθούν οι συνέπειες που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, απέστειλαν οι ΠΟΜΙΔΑ, ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΟΜΑΣΕ, ΣΑΤΕ, ΕΣΑ και Ομοσπονδία Κατασκευαστών Κτιρίων.

«Καμπανάκι» Εξαδάκτυλου για το πρόωρο άνοιγμα: Αύξηση διασωληνωμένων θα σήμαινε τραγωδία

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όσον αφορά στις εξελίξεις της πανδημίας στη χώρα μας, ειδικότερα στις περιοχές που εμφανίζονται πιο επιβαρυμένες από άλλες.    

Αφρική: Περισσότερα από 750.000 τα κρούσματα

Σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, που βασίζεται σε κυβερνητικά στοιχεία και σε δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αφρική ξεπέρασε τις 750.000.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Αττική από την αύξηση των νέων κρουσμάτων

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στον ΕΟΔΥ η μεγάλη αύξηση νέων κρουσμάτων στην περιφέρεια Αττικής, καθώς εντοπίζονται τα 17 από τα 36 νέα περιστατικά κορωνοϊού.

Τα τριάντα έξι επιπλέον κρούσματα, που δηλώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ κατανέμονται ως εξής:

Επικουρικές συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν έως 200 ευρώ αύξηση - Ποιοι ευνοούνται περισσότερο

Στις 2 Ιουνίου θα λάβουν αυξήσεις έως 48% (δηλαδή από 5 έως 196 ευρώ) περίπου 250.000 συνταξιούχοι στις επικουρικές συντάξεις τους. Η μεσοσταθμική αύξηση είναι 99, 57 ευρώ τον μήνα.

Αύξηση 300% σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσα στον μήνα της καραντίνας

Σημαντική αύξηση των καταγγελιών για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε τις ημέρες της «καραντίνας» και του υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων τον τελευταίο μήνα έλαβε συνολικά 1.769 κλήσεις.

ΣΕΒ: Αναμένεται η μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας εδώ και μια δεκαετία

Ο ΣΕΒ προειδοποίησε τη Δευτέρα 4 Μαΐου σε έκθεση για την απασχόληση, η οποία είχε βάση στοιχεία από την «Εργάνη» πως οι θέσεις εργασίας που χάθηκαν το Μάρτιο του 2020 προαναγγέλλουν τη μεγαλύτερη αύξηση ανεργίας της δεκαετίας, μεγαλύτερη και από την περίοδο 2011-2013, παρά το γεγονός ότι τα μέτρα που υιο

Έρχονται μεγάλες αυξήσεις τιμών ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής

Eυρεία αύξηση των τιμών ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής αναμένεται το επόμενο διάστημα στην ελληνική αγορά, εξαιτίας της εκτόξευσης της ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της ανόδου των τιμών των πρώτων υλών διεθνώς. 

Subscribe to αύξηση