Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καπραβέλος: Η Θεσσαλονίκη δεν είναι «κόκκινη», αλλά «μαύρη»

Καπραβέλος: Η Θεσσαλονίκη δεν είναι «κόκκινη», αλλά «μαύρη»

Στη δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος που σχολίασε και την εικόνα με τα κρούσματα κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, τόνισε πως Καπραβέλος δεν έχει φανεί ακόμα το αποτύπωμα των εορτασμών στην πόλη της Θεσσαλονίκης, του Αγ. Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου και υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως: «το χρώμα της πόλης δεν είναι κόκκινο, αλλά μαύρο».

«Υπάρχουν ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες, δεν υπάρχει κρεβάτι εντατικής» σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας ότι στο «Παπανικολάου» νοσηλεύονται ασθενείς στα χειρουργεία. «Κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να τους κρατήσουμε στη ζωή» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Κάνω έκκληση, πρέπει να ελέγξουμε την πανδημία, όπως ξέρουμε εμείς στην εντατική. Με αποφασιστικά μέτρα, με δραστικά μέτρα» τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε όλη την ανθρώπινη δραστηριότητα».

Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κεντρικός καλεσμένος στην εκπομπή, υποστήριξε ότι η φετινή εικόνα ήταν διαφορετική απ’ ότι πέρυσι, καθώς το θέμα το 2020 ήταν τα lockdown. «Για εμένα δεν υπάρχει επιστημονικό επιχείρημα που να λέει ότι η εστίαση μπορεί να λειτουργεί κανονικά και δεν μπορεί να λειτουργεί το θρησκεύεσθαι» υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.