Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιώργος Λακόπουλος

 

Ο Γιώργος Λακόπουλος είναι δημοσιογράφος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

 

Τι παιχνίδι παίζει ο Μητσοτάκης με τα Γλυπτά του Παρθενώνα;

  Φαίνεται ότι οι επικεφαλής της ΝΔ χρειάζονται ένα «αρχαιολογικό θρίαμβο» πριν από  εκλογές.  Π.χ. ο Αντώνης Σαμαράς  το 2015 με την Αμφίπολη , που απέληξε σε φιάσκο – με πρωταγωνίστρια την…Μενδώνη, τότε γενική γραμματέα του  υπουργείου και παρατρεχάμενη του.

Στέλιος Πέτσας: Υπόλογος

Μπύρα χωρίς αλκοόλ, φασολάδα χωρίς φασόλια και Εξεταστική για τον Πέτσα χωρίς τον Πέτσα. Το τελευταίο υπήρξε κοινοβουλευτική ατραξιόν της ΝΔ: στις εργασίες Εξεταστικής Επιτροπής για υπουργό, δεν επέτρεψε, δια της πλειοψηφίας της, να κληθεί ο υπουργός.

Αλέκος Παπαδόπουλος: Πιράνχας

Ο ευπατρίδης της πολιτικής Αναστάσης Πεπονής περιέγραφε συχνά το σοκ που υπέστη όταν ανάλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας - στην πρώτη κυβέρνηση Σημίτη. Το δημόσιο προμηθευόταν υλικά, φάρμακα και μηχανήματα για τα νοσοκομεία του μέχρι …σαράντα φορές - αριθμός:40 - περισσότερο από τους ιδιώτες.

Άλμπερτ Μπουρλά: Προτιμήσεις

Όταν ο Μιχάλης Μητσός- ίσως ο καλύτερος «κόλουμνιστ» στη χώρα- δεν λιβανίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την όμοιά της του Σημίτη, κάνει εξαίρετες επισημάνσεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παραχάραξη

Στην πολιτική η ιστορία είναι κριτής. Συχνά ανελέητος. Γι' αυτό και οι πολιτικοί που σέβονται το ρόλο τους, σέβονται και την Ιστορία. Την αφήνουν να κοσκινίσει τα γεγονότα και να αξιολογήσει πρόσωπα και συμπεριφορές με απόσταση χρόνου.

Αλέξης Τσίπρας: Φως

Τι συμβαίνει στην – κοινοτική - Ευρώπη; Αν κρίνουμε από όσα πλασάρει ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μητσοτάκη… τίποτε. Ως μόνη ευρωπαϊκή δραστηριότητα που προσκομίζει στην Αθήνα μετά από κάθε σύνοδο Κορυφής, είναι ο έπαινος από τους ηγέτες των χωρών - μελών, για τα επιτεύγματά του - στην πανδημία και τις «μεταρρυθμίσεις».

Άδωνις Γεωργιάδης: Ερώτημα

Υπήρχε πάντα η υπόνοια ότι ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κλείνει το μάτι σ αυτούς που βγάζουν λεφτά κερδοσκοπώντας. Ειδικότης κτηθείσα σε μεταμεσονύκτιες εκπομπές -αγορασμένου χρόνου, σε περιθωριακά κανάλια - για τη διάθεση προϊόντων αμφίβολης ποιότητας και συχνά ακραίου περιεχομένου.

Βασίλης Πλιώτας: Αβελτηρία

Στον κοινοβουλευτισμό η ποιότητα της Δημοκρατίας κρίνεται πρωτίστως από την πληρότητα και την ταχύτητα εφαρμογής των νόμων, από τη Δικαιοσύνη

Νίκη Κεραμέως: Παραλογισμός

Ο παραλογισμός της κυρίας συγκρούεται με την κυρίαρχη επιστημονική άποψη ότι, το σχολικό περιβάλλον είναι εκκολαπτήριο της νόσου και τα παιδιά οι μεταφορείς της στην οικογένεια -όχι το αντίθετο

Θεόδωρος Λύτρας: Χαστούκι

Σε περιόδους κρίσης, η κρίση όσων βρίσκονται στις κρίσιμες θέσεις, ορίζει την έκβαση των πραγμάτων. Από αυτή την άποψη, ποια θα ήταν εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα, αν στη θέση του Τσιόδρα, δεν ήταν ο Τσιόδρας;

Κώστας Σημίτης: Παραλείψεις

Παρότι το φωτοστέφανο του ευρώ έχει ξεθωριάσει για τον Κ. Σημίτη , η δήλωσή
του για την ελληνική ένταξη είναι ένα από τα «τρόπαια» που του απέμειναν από
την εποχή του ψευδεπίγραφου εκσυγχρονισμού

 

Ηλίας Μόσιαλος: Ρούσντι

 Ο καθηγητής του LSE ούτε «φανατικός» είναι ούτε «έλλειψη σεβασμού στην πίστη των άλλων τον διακρίνει», είναι απλώς επιστήμονας, με ανοιχτό μυαλό και ελευθερία έκφρασης

Γιώργος Γεραπετρίτης: Σοφία

 
Εν προκειμένω και οι πρωτοετείς της Νομικής το ξέρουν ότι με
την παραίτηση αυτοδύναμης κυβέρνησης, δεν ακολουθούν διερευνητικές
εντολές αλλά εκλογές

Η σχέση Τσίπρα-Ανδρουλάκη, κοινή Ιστορία, κοινός αντίπαλος, κοινή λογική

Σύμφωνα με αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι κόμμα του 32% και το ΚΙΝΑΛ του 8%. Για να ξέρουμε αν έχει αλλάξει αυτή η αναλογία πρέπει να περιμένουμε ως τις επόμενες εκλογές. Ως τότε όμως τα δυο κόμματα πρέπει να ορίσουν τις σχέσεις τους μεταξύ τους και προς τρίτους. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψέμα

 Πιο δραματικό είναι ότι η μελέτη που τον αποκαθηλώνει, έχει την
υπογραφή του ανθρώπου που είχε θεοποιήσει ο ίδιος

Πιο δραματικό είναι ότι η μελέτη που τον αποκαθηλώνει, έχει την
υπογραφή του ανθρώπου που είχε θεοποιήσει ο ίδιος και όταν δεν τον
χρειαζόταν τον αποκαθήλωσε ως «Σωτήρη».

Subscribe to Γιώργος Λακόπουλος