Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιώργος Λακόπουλος

 

Ο Γιώργος Λακόπουλος είναι δημοσιογράφος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

 

Αν ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας ρίξουν νερό στο μύλο του αντιευρωπαϊσμού, λόγω της κρίσης, θα τους πνίξει -μαζί με τη χώρα

«Γκρεμίστε το τερατούργημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» καλούσε το Σάββατο μια συντηρητική εφημερίδα με ενσωματωμένη έφεση στον εθνικισμό. Δεν είναι  μια μοναχική φωνή. 

 Πολλοί αυτή την περίοδο είτε προβλέπουν τη διάλυση της κοινοτικής Ευρώπης, είτε την επιδιώκουν.

Παύλος Πολάκης: Ένας όρθιος

Από την ώρα που άρχισε να κλιμακώνεται η κρίση  στον ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώθηκαν τέσσερις κατηγορίες συμπεριφορών:

Η πρώτη είναι του προέδρου του κόμματος. Είναι  το ισχυρό χαρτί της αντιπολίτευσης, αλλά έχασε ξαφνικά το ηγετικό ταπεραμέντο του και εμφάνισε αντιπολιτευτική αφλογιστία του περιορίζει τον αναγκαίο έλεγχο προ την κυβέρνηση. 

Στην κρίση εκτός από τα μέτρα υπάρχουν και οι ηθικοί κανόνες. Ποιοι τους παραβιάζουν; Κυρίως η κυβέρνηση

Πριν από όλα ψυχραιμία. Η Ελλάδα βρίσκεται  αντιμέτωπη με μια νόσο που επεκτείνεται σε  ολόκληρο τον πλανήτη.  Όσο καθυστερεί η ανακάλυψη του φαρμάκου-  και του εμβολίου εν συνεχεία- οι πιθανότητες για  απώλειες ανθρώπινης ζωής μεγαλώνουν. 

Μετά την επιδημία η κοινωνία θα χρειαστεί ταγούς και η χώρα νέα πολιτική ηγεσία

«Ο ηγέτης δεν ορίζεται από την ιδιότητα και το επάγγελμα του. Είναι αυτός που αν  σκάσει  μια βόμβα στην Ομόνοια θα πεταχτεί μπροστά και θα δίνει οδηγίες στους υπολοίπους».

Αποδίδεται στον Ανδρέα Παπανδρέου

Ποιοι προσπαθούν να επωφεληθούν από την επιδημία: Κρατείστε ονόματα και διευθύνσεις

Είπε ο Μακρόν ότι «βρισκόμαστε σε πόλεμο», το παπαγάλισε την επομένη και ο ημέτερος  Μητσοτάκης- που παραβλέπει ότι τα διαγγέλματα δεν είναι για χόρταση, γιατί εντείνουν τον πανικό.

Κυρ. Μητσοτάκης: Όχι άλλο κάρβουνο

Του Γιώργου Λακόπουλου

Όχι άλλο κάρβουνο. Για την ακρίβεια: όχι άλλα διαγγέλματα  Μητσοτάκη. Έτσι κι αλλιώς το διάγγελμα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γίνεται κατάχρηση.

Για να κυριολεκτούμε είναι κάτι που κάνουν αρχηγοί κρατών και όχι κυβερνήσεων. 

Μητσοτάκης, Τσίπρας και κορωνοϊός: Tα του Καίσαρος τω Καίσαρι: Μια -εν θερμώ- αποτίμηση ρόλων, συμπεριφορών και επιδόσεων

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η δημόσια κριτική την ώρα μιας κρίσιμης μάχης  δεν είναι απαγορευτική, ούτε φυσικά τη δυσχεραίνει. Αντίθετα επιβάλλεται. 

Αρκεί να γίνεται με ήπιο ύφος και διάθεση συμβολής στο αποτέλεσμα. «Καμιά κυβέρνηση δεν είναι ασφαλής , αν δεν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση» έλεγε ο Ντισραέλι.

SOS: Σκοπίμως ή όχι η κυβερνητική διαχείριση της επιδημίας καταστρέφει το ΕΣΥ - υπέρ των ιδιωτών

«Ο κορωνοϊός δεν σκοτώνει αδιάκριτα τον γενικό πληθυσμό. Αυτό θα γίνει με την τρέχουσα καταστροφική διαχείριση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση». 

 Το λέει διακεκριμένος πανεπιστημιακός ιατρός της περιφέρειας. Ένας από τους πολλούς που  αποφεύγουν να μιλήσουν πάνω στην κρίση, αλλά συγκλίνουν στο εξής: το μεγαλύτερο θύμα του ιού είναι το ΕΣΥ.

Όχι στην τρέλα. Ναι στη διασφάλιση της επόμενης μέρας

Να ξεκινήσουμε με μια αλήθεια: από τον κορωνοϊό θα πεθάνουν πολλοί. Επειδή δεν υπάρχει φάρμακο. Αλλά να ξέρουμε τι λέμε: με αυτονόητη την οδύνη για όσους χαθούν, θα είναι ένα μικρό  ποσοστό του πληθυσμού. 

Κωστής Χατζηδάκης: Όταν το γάλα ξεχωρίζει από τις μύγες

Όταν ξέρεις την Ευρώπη, μπορείς να μιλάς για την Ευρώπη και να μην πιάνεσαι κορόιδο. Όταν ξέρεις το κόμμα σου, μπορείς να το προστατεύσεις από τους μουσαφιραίους που το διασύρουν. Και όταν ξέρεις τη δουλειά σου σε μια κυβέρνηση, την κάνεις χωρίς να  ξημεροβραδιάζεσαι στα κανάλια και στο Διαδίκτυο.  

Το αυγό του φιδιού δεν επωάζεται. Έβγαλε ήδη φίδια

Σκηνή πρώτη: Σε λιμάνι της Λέσβου, μάγκας Έλληνας στέκεται μπροστά σε μια απελπισμένη μάνα που προσπαθεί να αποβιβαστεί  με τα παιδιά της και τη στολίζει: Εγώ σε γκάστρωσα μωρή που γεννάς σαν  κουνέλα  και θέλεις να έρθεις εδώ;  Το βίντεο ανεβαίνει στο Διαδίκτυο και από κάτω  αλυσίδα οι επευφημίες…

Ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό και ο βλάχος με τον λύκο

Με κάτω από εκατό χιλιάδες -γνωστά-κρούσματα παγκοσμίως πανδημία δεν το λες. Ειδικά όταν μιλάμε για έναν ιό που, κατά τους επιστήμονες, δεν σκοτώνει οποιονδήποτε προσβάΛλει. Η θνησιμότητα στις ευπαθείς ομάδες είναι μικρότερη από τη γρίπη.  

Ήλθαν, είδαν και απήλθαν

Ασφαλώς έχει σημασία ότι οι επικεφαλής των κοινοτικών οργάνων ήλθαν στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Αλλά ποια σημασία; Συμβολική κυρίως. Με τη λογική «παρίσταμαι και χαιρετίζω». Αυτό που είδαμε είχε και στοιχεία μαγικής εικόνας. Εκείνοι που έλεγαν ότι «η Ευρώπη δεν θα γίνει φρούριο» ήλθαν για να δουν το… φρούριο!  

Σήμα κινδύνου: Ακραία φαινόμενα μίσους, ρατσισμού, κατασκευής εχθρών και τεχνητής «εθνικής» έξαρσης

Κάνει απλώς λάθος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσφυγικό; Δεν αντιλαμβάνεται ότι ξεπερνά το μέγεθος της χώρας; Πιστεύει πράγματι ότι η πολιτική του θα φέρει αποτέλεσμα; Παγιδεύτηκε από εξωτερικούς παράγοντες στο γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή; Η μήπως απλώς στήνει προεκλογικό σκηνικό; Ό,τι και αν συμβαίνει οι εξελίξεις το

Προσφυγικό: Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει 

Ποιος από τους δυο; Όχι «ποιος ξυρίζεται με Κολυνός», που έλεγε η παλιά διαφήμιση. Ποιος από τους δυο παίρνει τις αποφάσεις αυτές τις μέρες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού -που περνάει σε νέα φάση όξυνσης.

Ο Μητσοτάκης δεν θα κάνει Χριστούγεννα στην πρωθυπουργία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έρχεται ο Τσιπρας

Κουΐζ μέτριας δυσκολίας:  Στέκεται πρωθυπουργός  για τον οποίο α) ένας «δικός» του περιφερειάρχης «δεύτερης» κατηγορίας εκφράζεται αγοραία γι’ αυτόν και αρνείται συνεργαστεί μαζί του, 

β) οι πολίτες …δέρνουν την αστυνομία,  που τρέπεται σε φυγή, 

Subscribe to Γιώργος Λακόπουλος