Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έλληνες φοιτητές πάνε σε διαγωνισμό της… Microsoft!

Έλληνες φοιτητές πάνε σε διαγωνισμό της… Microsoft!

Μια ελληνική φοιτητική ομάδα είναι ανάμεσα τις 35 συνολικά, που θα ταξιδέψουν στα κεντρικά γραφεία της Microsoft προκειμένου να διαγωνιστούν για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή αλλά και για το χρηματικό έπαθλο των 50.000 δολαρίων.

Θα διαγωνιστούν σε τρείς κατηγορίες : Innovation (Καινοτομία), Games (Παιγνίδια) και World Citizenship (Πολίτες του Κόσμου) για να κερδίσουν το τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, το χρηματικό ποσό των 50.000 δολαρίων καθώς και την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια ιδιωτική συνεδρία συμβουλευτικής καθοδήγησης (mentoring) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft, Σάτια Ναντέλα.

Η ομάδα με το όνομα Amanda είναι οι έλληνες φοιτητές που θα μας εκπροσωπήσουν, η οποία απαρτίζεται από τέσσερις φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Μπαλτατζής, η Μαργαρίτα Μπίντση, ο Γιώργος Σχινάς και ο Ηλίας Χρυσοβέργης, με την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορά τους Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, δημιούργησαν ένα ψηφιακό χώρο συναισθημάτων, που συνδυάζει την πραγματικότητα με την εικονική και προσαυξημένη πραγματικότητα. Στο χώρο αυτό, ο χρήστης περιηγείται ακολουθώντας τη λογική ενός βιντεοπαιχνιδιού και αλληλοεπιδρά με εικόνες, βίντεο και διαδραστικό υλικό. Στόχος είναι η αύξηση της ενσυναίσθησης, της αυτοπεποίθησης και της ευαισθητοποίησης για το πρόβλημα του εκφοβισμού (bullying).