Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
skylocontrol

Το πρώτο κοντρόλ για σκύλους βγαίνει στην αγορά το 2017

Και οι σκύλοι έχουν δικαίωμα στην ψυχαγωγία. Πλέον ο αγαπημένος σας τετράποδος φίλος θα μπορεί να παρακολουθεί τηλεόραση και μάλιστα να αλλάζει και κανάλια.

Προς το παρόν, το τηλεκοντρόλ βρίσκεται σε φάση δοκιμών από 20 σκύλους και αναμένεται να βγει στην αγορά το 2017, με τιμή γύρω στις 50 λίρες.

Θυμάστε αυτό που τσακώνεσαι με όλη την οικογένεια για το ποιος θα πάρει το τηλεκοντρόλ; Αν όχι καλό θα ήταν να το θυμηθείτε, γιατί έρχονται όλο και μεγαλύτερες διαμάχες καθώς σχεδιάζεται το πρώτο σκυλό-κοντρόλ, οπότε μπαίνει και ο σκύλος σας στο παιχνίδι της εξουσίας όσον αφορά τα προγράμματα στην τηλεόραση.

Η βρετανική εταιρεία ζωοτροφών και άλλων προϊόντων για κατοικίδια Wagg, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασιρ, σύμφωνα με τη βρετανική «Daily Mail», δημιούργησε το πρώτο τηλεκοντρόλ που επιτρέπει στους σκύλους να αλλάζουν κανάλια κατά (σκυλίσια) βούληση, ναι, ναι καλά διαβάσατε.

cotrol

Πρόκειται για ένα νέο προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε όσους ιδιοκτήτες σκύλων νιώθουν μεγάλες ενοχές που αφήνουν τον «καλύτερο φίλο» τους μόνο στο σπίτι. Τώρα πια, θα μπορεί να δει τηλεόραση και μάλιστα να επιλέξει πρόγραμμα. Βέβαια, όταν όλη η οικογένεια είναι στο σπίτι το βράδυ, μπορεί η παρακολούθηση της τηλεόρασης να γίνει κάπως πιο... περίπλοκη.

Το τηλεκοντρόλ είναι  μια μεγάλη επιφάνεια και μοιάζει σαν στρωματάκι, πάνω στο οποίο είναι σχεδιασμένα τα «πλήκτρα», ώστε να τα πατάει ο σκύλος - και βέβαια το ένα πλήκτρο έχει σχήμα κόκαλου. Επειδή οι σκύλοι δεν βλέπουν καλά το κόκκινο και το πράσινο, το τηλεκοντρόλ έχει μπλε-κίτρινο χρώμα.

Επιπλέον, είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο πλαστικό, ώστε να μην μπορούν να το μασήσουν οι σκύλοι γιατί και αυτό πρόκειται για ένα πρόβλημα. Προς το παρόν, το τηλεκοντρόλ βρίσκεται σε φάση δοκιμών από 20 σκύλους και αναμένεται να βγει στην αγορά το 2017, με τιμή γύρω στις 50 λίρες.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ο μέσος σκύλος βλέπει πάνω από εννέα ώρες τηλεόραση την εβδομάδα. Εννέα στους δέκα ιδιοκτήτες σκύλων λένε ότι ο σκύλος τους κάθεται τακτικά στον καναπέ δίπλα τους και βλέπει τηλεόραση.

Τα πιο δημοφιλή προγράμματα που παρακολουθούν κυρίως οι σκύλοι είναι όσα δείχνουν άλλους σκύλους, ιδίως όταν κάνουν διάφορα «κόλπα». Τώρα, που θα αλλάζουν και κανάλια, σίγουρα οι σκύλοι θα βλέπουν πολύ περισσότερη τηλεόραση.

Το τηλεκοντρόλ για σκύλους εντάσσεται σε μια σειρά διαδραστικών καινοτομιών και εφαρμογών (apps) που έχουν εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια και απευθύνονται σε κατοικίδια ζώα.